avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Medicamentul care tratează pisicile contra COVID, bun și pt oameni?

Sindicatele care activează în domeniul sănătății au cerut în mod public cercetătorilor de la Gilead Sciences, firma care a creat tratamentul Remdesivir, să cerceteze un ingredient dintr-un vaccin pentru pisici ce ar putea folosit în tratamentul împotriva COVID-19. 

Ingredientul despre care vorbim se numește GS-441524 și este parte din Remdesivir, unul dintre puţinele antivirale care au fost eficiente în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19. GS-441524 este acum în atenția tuturor medicilor și ar putea grăbi vindecarea celor covidați, ca să zicem așa.

“Este trist şi previzibil că Big Pharma răspunde unei pandemii globale prin încercare de a aduce pe piaţă doar medicamentele care îi maximizează profiturile. Ceea ce este alarmant este faptul că cercetătorii federali şi administraţia Trump par să fie parteneri cu cei de la Gilead în luarea unor decizii care par să fie contrare politicilor de sănătate publică”, a transmis dr. Michael Abrams, unul dintre cercetătorii care au făcut cererea public către Gilead.

Gilead sunt specialșiti în tratamente antivirale, dar și-au creat o imagine negativă în mediul academic din cauza prețurilor cam mari. Un tratament pentru hepatita C,de pildă, se ridică la 1000 de dolari per pastilă şi 84.000 de dolari pentru tratamentul complet în SUA. Iar medicamentul care poate reduce riscul de transmitere al HIV, Truvada, costă 20.000 de dolari pe an.

  • Remdesivir a fost prima data folosit ca modalitate de a trata pacienții bolnavi de Ebola

Acest medicament “avea un anumit profil de siguranţă”, au opiniat cercetătorii de la Institutul Naţional de Sănătate al SUA.

“Ăsta este motorul care îi face pe cei de la Gilead să meargă înainte. Ştiu că remdesivir este asul din mâneca lor şi că dacă îşi duc resursele spre un alt compus, ar putea să eşueze. Până ar fi gata, s-ar putea ca nimănui să nu îi mai pese”, a explicat Derek Lowe, autorul unui blog despre noile medicamente.

  • Motivul pentru care ar putea fi eficient Remdesivir

“Remdesivir s-a dovedit mai eficient şi am considerat, astfel, că e un candidat mai bun pentru a trata COVID-19. Am progresat foarte repede cu testele clinice pentru remdesivir, lucru foarte important având în vedere urgenţa pandemiei”, a declarat un purtător de cuvânt al Gilead.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *