Summit este localizat în laboratorul național Oak Ridge din Statele Unite, iar acesta a studiat 40.000 de gene din 17.000 de probe în iulie, în ideea de a înțelege mai bine modul în care se manifesta virusul – a transmis expertul în inteligență artificială Thomas Smith, într-un articol pe platforma Medium.

Este al doilea cel mai rapid computer din lume, iar cu ajutorul lui am putut studia 2 miliarde și jumătate de combinații genetice.

S-a arătat că bradikinina, un compus chimic natural care reglează tensiunea arterială, s-ar ascunde în spatele mecanismului COVID-19.

Noile concluzii ar putea explica complicațiile vasculare în cazul unor pacienți, de la accident vascular cerebral la inflamația pielii sau degetelor de la picioare, și ar putea descoperi noi terapii pentru însănătoșirea chiar și a pacienților cu cele mai grave forme.

 

Dacă la început vorbeam despre probleme respiratorii, acum lucrurile s-au complicat și mai mult, au existat din ce în ce mai des: accidente vasculare cerebrale, probleme cardiace, afecțiuni ale pielii și probleme circulatorii, în special la nivelul picioarelor. Chiar și probleme hormonale.

Asta înseamnă că nu mereu intubarea sau atașarea la tuburile de oxigen a pacienților cu forme grave de COVID-19 conduceau la însănătoșire.

  • Dar nu e tot

S-au produs morți și din cauza a ceea ce medicii numesc „furtuni de citokine” – o reacție gravă a sistemului imunitar prin care organismul își atacă propriile organele vitale.

Aceast fenomen (să-i zicem) ar fi motivul pentru care se agravează boala și corpul are probleme cardiovasculare.

Tot conceptul acesta nou pornește de la aceeași idee: virusul apare în corp prin intermediul receptorilor ACE2 – care sunt în nas, dar și în intestine, rinichi și inimă.

Ulterior, virusul devine atât de deștept încât reușește să se răspândească și în alte părți ale corpului:

„În acest sens, COVID-19 este ca un hoț care se furișează în fereastra deschisă de la etajul al doilea și începe să prădeze casa”, a explicat cercetătorul. „Odată ajuns înăuntru, însă, nu se limitează doar să îți ia lucrurile, ci și deschide toate ușile și ferestrele, astfel încât complicii săi să poată intra rapid și să ajute la pradă în mod mai eficient”, a adăugat el.

Se caută soluții cu privire la Bradykinin Storm.

„Experimente ulterioare au identificat mai multe medicamente existente care au potențialul de a fi reutilizate pentru a trata așa-zisa Bradykinin Storm”, au scris oamenii de știință.

Cu toate acestea este nevoie de mai multe studii clinice pe pacienți pentru a observa dacă chiar există o eficiență a medicamentelor.

„În plus, înțelegerea modului în care SARS-Cov-2 afectează organismul va ajuta cercetătorii și medicii să identifice persoanele care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta simptome care pun viața în pericol”, au concluzionat oamenii de știință.