avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

OMS este de părere că nu va fi un vaccin COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) și-a comunicat noua părere privind evoluția pandemiei de COVID-19 și nu este una pozitivă, din nefericire. Aceștia susțin că e posibil să nu aibă loc vreodată aflarea unei ”soluţii magice” împotriva virusului care a devastat lumea.

”Un anumit număr de vaccinuri se află de-acum în faza a treia a testelor clinice, iar noi sperăm să dispunem de un anumit număr de vaccinuri eficiente care să ajute oamenii împotriva infecţiei. Însă nu există o soluţie magică, pentru moment, şi ar putea să nu existe niciodată”, a avertizat într-o conferinţă de presă directorul general al agenţiei ONU, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

  • OMS sperie lumea cu noile sale declarații

”Nu există o soluţie magică şi ar putea să nu existe niciodată”. 

Directorul OMS atenționează oamenii cu privire la noul coronavirus și precizează că este foarte importantă respectarea măsurilor de protecție: igiena mâinilor, distanțarea socială, purtarea măștilor de protecție și testarea.

Directorul OMS a comunicat importanța statelor de a reuși să ”facă totul” pentru a opri evoluția Covid-19 la nivel mondial. Brazilia și India sunt cele mai noi și puternic afectate state din lume și ele ar trebui să se pregătească cel mai bine împoriva noului coronavirus.

”Ieşirea (din epidemie) va lua mult timp şi va necesita o hotărâre puternică”, a avertizat Mike Ryan, însărcinat cu gestionarea situaţiilor de urgenţă în cadrul OMS.

  • E posibil un vaccin contra Covid-19?

”Sunt multe vaccinuri în curs de testare, unele se află în ultima etapă a testelor clinice şi există speranţă. Asta nu înseamnă că vom primi vaccinul, iar cel puţin viteza cu care am atins nivelul la care ne aflăm azi este fără precedent. Unii se tem că nu vom putea dispune de un vaccin eficient sau că protecţia ar dura doar câteva luni, nu mai mult. Însă atât timp cât testele clinice nu se încheie, nu vom şti”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Mai mult de 18 milioane de oameni la nivel mondial au fost infectați de la începutul crizei sanitare și cel puțin 688.000 de persoane au decedat din această cauză, iar din aceștia mai mult de 155.000 sunt infectați în SUA, 94.000 în Brazilia, peste 47.000 în mexic, 46.000 în regatul Unit şi aproape 40.000 în India.

În România, luni a ajuns bilanțul la 54.009 de cazuri, după ce în mai puțin de 24 de ore au fost anunțate 823 de noi îmbolnăviri..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *