BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Virgil Păunesc și-a administrat primul “vaccin” contra COVID-19

Șeful Clinicii OncoGen din Timişoara, Virgil Păunescu a anunțat în urmă cu o săptămână că a găsit vaccinul contra noului coronavirus. Acum, același autor al anunțului a transmis un lucru și mai incredibil: aceștia și-a introdus vaccinul singur în corp, care „funcţionează” şi „stimulează un răspuns puternic al sistemului imun”. Deci, avem un vaccin?

În urma acestor anunțuri, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat că a început o anchetă pe această temă, pe motivul că acesta nu avea aprobarea Consiliului de Etică al Spitalului pentru a face testul unui aşa-zis vaccin.

El susținute că, în realitate, Virgil Păunescu nu a găsit nici un vaccin, pentru că acesta nu ar fi putut dezvolta o astfel de substanță într-o clinică de biosecuritate 2, pentru aceasta fiind necesar Institutul Cantacuzino, care are nivel de biosecuritate 4. De altfel, și singurul loc din țară unde s-ar putea dezvolta vaccinul LEGAL.

Mai mult, el a spus că „şi-a adiminstrat intranazal, ceea ce nu se poate demonstra dacă s-a absorbit sau nu, dar mai vreo eficienţă de creare a unui răspuns imun, câteva picături dintr-un amestec de proteine sintetizate în Germania după codul genetic al virusului”.

„Se pot numi proteine virale, dar sunt proteine virale artificiale, care nu sunt luate din virus, sunt recretate după codul genetic al virusului. Pot fi considerate un candidat experimental, nicidecum un vaccin. Pentru a avea un vaccin, pe lîngă aceste proteine, care trebuie verificate în celule, pe animale, să producă un răspuns imun. trebuei să producă şi imunitate, nu doar un răspuns imun. Aşa, orice chestie străină pe care ţi-o introduci în corp produce un răspuns imun. Sunt oameni care au alergie la mâncare şi produc o reacţie imună”, a transmis Raul Pătraşcu, care a mai spus și că „noi nu punem la îndoială ceea ce spune domnul profesor, ci paşii şi etica”.

Virgil Păunescu a spus public:

„Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la OncoGen, să fiu eu primul voluntar. Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *