avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Un nou tratament împotriva COVID-19 se dovedește eficient în România

Un nou mod de tratare a oamenilor bolnavi de COVID-19 din România salvează vieți. Medicul care a dezvoltat această schemă de tratament a declarat că, în acest fel, ”nu se mai ajunge la terapie intensivă”.

Medicul Virgil Musta este coordonator la Secţia specială de coronavirus din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara și a declarat că a descoperit un nou tratament cu anticoagulant. Astfel, se previne ajungerea acestora într-o stare și mai gravă.

”Acum o lună, după ce am văzut studiile, iar la autopsie s-a observat o coagulare a vaselor mici, am decis să introducem tratament autogoagulant prin anumite criterii biologice.

La spitalul nostru am itrodus în protocolul nostru ca toţi pacienții cu formă medie de COVID-19 şi formă uşoară la pacienți cu factori de risc să se introducă terapia profilactică de anticoagulare.

La cei care sunt cu forme severe de boală s-a introdus terapia curativă pe nişte criterii medicale pe care le-am trecut în ghidul nostru terapeutic. De trei săptămâni, toţi pacienţii urmează tratament anticoagulant conform ghidului nostru terapeutic”, a declarat Virgil Musta la Digi24.

  • Eficiență

Concluziile aplicării tratamentului au demonstrat că are eficiență în tratarea bolii, oprind dezvoltarea ei în corp. Tuturor celor cărora le-a fost aplicat nu au mai avut nevoie ulterior de internare la terapie intensivă.

Tratamentul reușește să atace virusul înainte ca acesta să se stabilizeze în corp. Totodată, nu numai că oprește avansarea bolii dintr-o fază incipentă într-una mult mai avansată, dar s-ar putea ca aplicarea acesteia la nivel național să încetinească rata de decese.

”Pacienții care au fost internați nu au mai necesitat terapie intensivă. Ideea în cazul anticoagulantului este să tratăm pacienții cât se poate de precoce. Am lucrat şi la ghidul naţional şi s-a acceptat acelaşi lucru: orice pacient simptomatic care se internează trebuie tratat cu anticoagulant.

Eu m-am bazat pe studiile făcute în exterior, unde toată lumea spunea că are rezultate bune şi se recomanda acest lucru. Studiile au arătat că pacienţii care nu au beneficiat de aceste terapii prezentau tromboze la nivelul vaselor pulmonare şi a altor organe”, a mai adăugat medicul Virgil Musta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *