avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Germania și Danemarca vor construi cel mai lung drum rutier și feroviar din lume

Prim-ministrul danez a anunțat că va începe contrucţia unui tunelul subacvatic denumit Fehmarnbelt. Această inginerie va oferi posibilitatea călătorilor să ajungă în Germania, respecitv Danemarca în numai câteva minute.

Din prima zi a anului viitor muncitorii vor începe să construiască și se pregonizează că până în 2029 va fi terminat, conform anunțului făcut de ministrul transportului, Benny Engelbrecht. El a menționat că aceasta e o „decizie istorică” şi a spus că tunelul este „o nouă poartă spre Europa”. Va fi cel mai lung drum rutier și tunel feroviar din lume.

Tunelul va avea 18 kilometri și va lega pe sub apă Nordul germaniei de insula daneză Lolland. Normal, lucrările trebuiau să înceapă din vară, dar, având în vedere contextul actual, s-a amânat debutul cu 6 luni.

Toată această inginerie valorează 7 miliarde de euro şi va cuprinde o cale ferată dublă, electrificată, şi 4 benzi de autostradă, oferind trenurilor şi maşinilor posibilitatea să parcurgă distanţa dintre cele două țări între 7 si 10 minute, în loc de o oră, cu feribotul, cum există în prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *