BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Italia cere angajați pentru terenurile agricole

Italia este una dintre cele mai afectate țari din Europa afectate de criza provocată de COVID 19. Una dintre aceste crize se referă și la piața forței de muncă, având în vedere că statul nu este capabil să găsesacă suficienți angajați pentru prelucrarea terenurilor agricole și strângerea roadelor.

Mare parte din ONG-uri doresc o „măsură extraordinară pentru regularizarea străinilor din UE și din afara UE care sunt deja în Italia”. Dacă imigranții nu vor munci în aceste activități agricole, atunci întregul lanț alimentar se află în pericol.

Ministrul Agriculturii din Italia, Teresa Bellanova, a transmis:

„Avem nevoie de imigranți pentru a asigura funcționarea normală a lanțului alimentar“, la Radioul Capital din Italia.

Statul sus-menționat încearcă să vină cu un plan de regularizare a imigranților, ca urmare a cererilor venite din sectorul agricol privind lipsa forței de muncă. În acest sens a avut loc și o întâlnire cu ambasadorul României în Italia, George Bologan, cu ministrul pentru politici agricole, alimentare și forestiere. Teresa Bellanova a menționat că statul italian se va asigura prin intermediul autorităților italiene că se vor respecta drepturile contractuale ale muncitorilor agricoli români, evidențiând cât de importantă este contribuția lor pe piața agricolă italiană.

În jur de 90% din lucratorii agricoli italieni sunt sezonieri, mare parte din ei provenind din Romania. Conform sindicatelor, dacă măsurile din perioada următoare cu privire la această problemă nu vor fi eficiente, atunci peste 35% din culturi ar putea muri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *