avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

A lăsat mașina acasă pentru a construi un elicopter personal

Un iubitor de aparate de zbor a decis să-și construiască singur un elicopter, pentru a ajunge la servici sau în alte puncte de interes ale orașului, pentru că nu mai suporta traficul. Aglomerația din orașul Jakarta este peste aglomerația din București, deci dacă credeați că la noi e nebunie… Oricum, aceasta ar putea fi soluția pentru toți bucureștenii! Construiți-vă un elicopter!

Nu a fost un singur moment pentru nici unul dintre noi când am fi dorit, blocați fiind în trafic, să zburăm peste mașini ca un pegasus și să ajungem acasă in no time. Și, precum e vorba aia “viata bate filmul” (sau nu e era așa?), cineva a realizat nerealizabilul.
Omul care a venit cu ideea se numește Jujun Junaedi și este cetățean indonezian și trăiește la 110 kilometri sud de Jakarta. Are 42 de ani și s-a săturat de traficul din oraș:
”Este incredibil de frustrant. Ajungi să rămâi fără benzină și este o risipă de timp. Ajungi să fii complet exasperat până la destinație.”, a declarat el.
Proiectul a avut un buget de 2100 de dolari (atât a și cheltuit) și este, deocamdată, doar un prototip realizat în 18 luni. Fiul său mai mic și un vecin au decis să-l ajute pentru a reuși să termine mai rapid de construit. Elicopterul are în jur de 8 metri lungime. Elicopterul este un concept autentic ce funcționează pe benzină și, deocamdată, nu s-a ridicat de la sol.
”În momentul în care decolează, voi fi satisfăcut.”, a declarat Jujun.
Să nu înțelegem greșit, proiectul chiar este autentic, autentic de la un capăt până laaltul, el nu este singurul om care a încercat să creeze un aparat zburător. Un vânzător de popcorn din Pakistan aproape că terminase de realizat un astfel de aparat în 2019. Cu toate acestea, visul său niciodată nu s-a realizat, deoarece pe 31 martie poliția a spart casa lui Muhammad Fayaz în timpul unei încercări de decolare neautorizată. În același timp, elicopterul i-a fost confiscat, însă el nu a fost arestat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *