BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

O nouă eră? Podcastul în afara oricărui conformism

O nouă piața este deschisă în România! Asta înseamnă noi oportunități de afaceri pentru businessmen și noi experiențe pentru consumatori. Conținutul audio de genu podcast a a surprins România în acest an, iar acuma toată lumea urmează noul trend, indiferent de categoria din care provin sau de meseria pe care o au.

Campaniile publicitare se desfășoară la noi foarte greu și nu au tocmai un mediu propice de dezvoltare, în parte din cauza distribuției împărțite între mai multe platforme (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts sau, mai nou, YouTube), precum și din cauza imposibilității de a contracta și transmite rezultatele firmelor.

O nouă firma de digital media sales & strategy Thinkdigital vrea însă să soluționeze această problemă. În principal, aceștia vor să atragă agenții de comunicare, media dar și giganții clienți prin: Thinkdigital Podcast Network.

“Ca autor al unui podcast de mai bine de un an, ca om de digital media de mai bine de 10 și ca fost și, uneori, actual realizator de programe radio cred că înțeleg foarte bine care sunt provocările ambelor părți: autori și clienți. Podcastul este un mediu nou, abordat în această fază mai ales de key opinion leaders, ceea ce face conținutul extrem de bun din punct de vedere calitativ. Dar nu este doar ceea ce se numește „influential marketing”. E un format audio, dar nu e radio. Și e digital. Dar, în unele cazuri, are și o variantă video. Avem deci toate elementele pentru a putea spune că e un mediu total nou, care merită toată atenția clienților. Mă bucur să fim primii care lansează un proiect coerent în acest sens.”, explică Dragos Stanca, partener Thinkdigital (și autor al podcastului UPGRADE 100).

Deocamdată sunt pregonizați a participa 20 de podcasteri, care atrag 200.000 de ascultători în medie, în total pe fiecare episod realizat. Dintre aceștia menționăm:

  • Robert Katai, printre creatorii podcasteri din România,
  • jurnalistii Dragoș Pătraru (Starea Nației și Vocea Nației), 
  • Adrian Boioglu (CityPodcast), 
  • Vlad Andriescu (Start-up.ro),
  • antreprenori ca Sergiu BirisAndrei RoșcaDaniel TănaseFlorin RoșogaRăzvan BurzZoltan Vereș 
  • profesioniști din marketing sau gaming, cultură ori societate (asta include oameni ca Mircea Serediuc, Bogdan Apetrii, Georgiana Bobu, Simina Popa, Claudiu Sfirschi-Lăudat și alții).
  • Claudiu „Teo” Teohari, Viorel Dragu, Costel Bojog, Raul Gheba, Toma Alexandru, Sergiu Floroaia, Sorin Pârcălab sau Cristi Popesco.

Detalii, formate disponibile, audiențe și descrieri pentru toate podcasturi apar aici. – în timp vor apărea și mai mulți aici, deci nu este finală prezentarea.

Thinkdigital este compania de media sales & strategy, care lucrează în cadrul TDG – din care mai fac sunt prezenți mai mulți giganți din domeniu precum Tailwind (adtech), Project Agora (programmatic ads), Forestview (performance marketing) și Upgrade 100 (digital transformation media & events).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *