BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Românii comandă cel mai des mâncare tradițională

Din câte comenzi sunt raportate în fiecare zi prin intermediul aplicației și website-ului de comenzi online foodpanda, în jur de 40% dintre acestea sunt preparate din bucătăria românească. Asta înseamnă, în procente, că-n ultimii ani comenzile online de mâncare pentru acest tip de preparat au crescut cu 120%.

Informațiile emise de aceștia arată că principalele preparate comandate de români sunt: ciorba de văcuță, cartofii țărănești, papanașii, clătitele cu dulceață și micii. Valoarea medie a unei comenzi este de 60 de lei.

„Bucătăria românească ocupă o pondere semnificativă din totalul numărului de comenzi pe care le înregistrăm pe platformă, iar cererea pentru astfel de preparate este în continuă creștere. Observăm că mare parte dintre cele mai comandate preparate din această categorie sunt asemănătoare cu cele pe care le savuram în copilărie. Cei mai mulți dintre clienții noștri au un program încărcat, ce nu le oferă timpul necesar pregătirii acestor preparate, preferând astfel o comandă rapidă acasă sau la birou”, a spus Andreea Petrișor, Managing Director Delivery Hero România.

Orașele din țară care comandă cel mai des preparate românești sunt București, Brașov, Iași și Timișoara. În jur de 17% din totalul restaurantelor aflate pe platforma foodpanda sun specializate pe bucătăria tradițional românească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *