BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Farmaciile Remedia SE RETRAG TOTAL de pe piață. Motivele?

O companie foarte mare de pe piața farmaceutică a făcut o decizie care a speriat toată piața. După 30 de ani de ani la activ în țara noastră, firma vrea să iasă de pe piață. În total, va renunța la mai mult de 90 de unități pe întreaga țara. Anunțul a surprins toată piața și a fost listată în urma anunțului la Bursa de Valori București, în ziua de joi, 5 decembrie. Probleme în domeniu nu vor întârzia să apară, iar decizia ne afectează pe toți, pentru că toți avem nevoie de ceva de la farmacie.

  • Iese din România, s-a săturat de piața noastră

Cunoscutele farmacii REMEDIA, care au activitate în 14 dintre judeţele țării, avâmd printre cele mai multe unități, numai 18 sunt în Hunedoara şi Alba, adăugând și municipiul Bucureşti. Din 2012, farmacia a intrat și pe piața de e-commerce, clienții având posibilitatea de a achiziționa produsele din mediul online.

Aflată pe piața de la noi încă de la ieșirea din comunism, compania a crescut mai ales în anul 2006, când s-a anexat acţionarului majoritar, V. ŢĂRUŞ RoAgencies SRL, după cum arată istoricul firmei de pe BVB. Compania a luat decizia de a-și vinde întreaga firmă, nu va mai rămâne cu nimic.

În total, sunt puse la vânzare 90 de unități de retail care înseamnă 20% din afacerile sale, adică portofoliului de produse farmaceutice, suplimente alimentare, dermato-cosmetice şi servicii suplimentare în beneficiul pacienţilor.

Modificările legislative au fost cele care au lovit mai ales putere companiei, în urma obligației de a separara activităţile cu ridicată de cele de retail farmaceutic, firma transferând în 2015 activităţile de distribuţie angro, precum şi serviciile aferente către Farmaceutică REMEDIA Distribution & Logistics SRL, cu acționerat de 100%.

Se aprobă înstrăinarea fondului de comerţ aferent tuturor sau a unei părţi semnificative din totalul punctelor de lucru (farmacii) ale societăţii, în termenii şi condiţiile ce urmează a fi negociate/convenite de Consiliul de Administraţie cu cumpărătorul ce va fi identificat conform Hotărârii AGEA nr.68/4.12.2019, şi pentru un preţ global care nu va putea fi mai mic de 5.000.000 EUR (fără TVA)”, arată hotărărea acţionarilor RMAH, transmisă lui BVB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *