BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

TOP 10 alimente care îți prelungesc viața

Dacă știm ce alimente să introducem în regimul nostru de zi cu zi, atunci puterile noastre cognitive vor crește cu cel puțin 20% , conform unei analize a OMS (Organizația Mondială a Sănătății). 

,,Alimentele sunt ca nişte compuşi farmaceutici care afectează creierul. Dieta, exerciţiile şi somnul au potenţialul de a afecta sănătatea creierului şi funcţiile mentale, așa că prin alegerea alimetației potrivite ne putem stimula activitatea cerebrală și putem întârzia îmbătrânirea creierului”, ne spune Fernando Gómez-Pinilla, profesor la UCLA.

TOP 10 alimente care ne prelungesc viața:

  • Fructele de pădure
  • Fructele de padure au antioxidanţi care ajută atât memoria, cât şi coordonarea motorie. James A. Joseph, specializat pe neuroştiinţe, a arătat că antioxidanţii din fructele de pădure te scapă de stresul oxidativ, având un rol antiinflamator
  • Dacă fructele de pădure sunt consumate împreună cu nucile sau avocado scad șansele de a dezvolta afecțiuni neurodegenerative.
  • Bananele sunt compuse din glucoză (necesarul de zi cu zi) care contribuie la sănătatea creierului.După cum menționa și medicul Leigh Gibson, creierul merge la capacitate maximă doar în momentul în care prin fluxul sanguin circulă 25 de grame de glucoză (adică atât cât are o banană).
  • Ouăle au grăsimi  de genul celor din vitamina B, ce poartă denumirea de colină. Substanța activă crește atât capacitatea de a memora, cât şi funcțiile cognitive în general. Mai mult, studiile au mai arătat că grăsimile de acest gen pot relaxa corpul.
  • Somonul este compus din omega-3, proteine, fier şi vitaminele B, de aceea beneficiile asupra creierului sunt numeroase, printre care și creșterea capacității de memorare, concentrare şi raţionalizare.
  • Consumul de vinete realizează o mai bună relaționare dintre celulele cerebrale şi moleculele mesagere.
  • Cofeina, care se regăsește cel mai des în cafea, crește puterea de memorare, eliminând spasmele pleoapei. Mai mult, conține antioxidanţi şi amino acizi.
  • Ciocolata amăruie are o tonă de proteine și antioxidanți care cresc producţia de endorfine şi oferă o puterea de concentrare mai mare. Cea care conține și lapte îmbunătățește viteza de reacţie şi îmbunătățește memoria verbală şi vizuală.
  • Ceaiul verde este o tonă de beneficii neuroprotectoare, contribuind la sănătatea sistemului nervos.
  • Şi iaurtul. Datorită numeroaselor proteine, mineralelor şi probioticelor care contribuie la funcționarea corectă a sistemului digestiv, dar şi a vitaminelor B, consumul de iaurt menține sistemului nervos în parametrii normali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *