BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Mersul metrourilor din București ar putea fi suspendat

Guvernul Dancila da intr-o alta prostie! Din cauza proastei administrari a retelei de transport Metrorex, mersul metrourilor ar putea fi suspendat pentru majoritatea timpului. Astfel, șeful Alstom România a declarat de curand ca amenință Metrorex cu suspendarea serviciilor de mentenanță, din cauza datoriilor imense ale companiei cu facturi în valoare de 132 de milioane de lei. Mare parte din ele sunt scadente inca din 2018, firma de stat semnaland in nenumarate randuri problemele.

Serviciile de mentenanta fiind suspendate, metroul ar putea circula numai in prima parte a zilei. Informatiile vin de la directorul general al Alstom România care a spus, in cadrul unui interviu, ca Metrorex trebuie sa plateasca datoriile în 2 tranșe, prima fiind scadenta luni (adica 1 octombrie). Altfel, metroul va circula doar in primele ore din dimineata.

În clipa de față am ajuns în faza finală a procedurii și va trebui la un moment dat, dacă situația rămâne așa, să trimitem notificarea de sistare a serviciilor. În măsura în care vom ajunge acolo, vom anunța toată media să nu fie luată lumea prin surprindere. Am primit o propunere de eșalonare a plăților, prima tranșă plătită până luni, la sfârșitul lui septembrie și restul până la sfârșitul anului 2019. Rămâne să vedem dacă va fi plătită această tranșă până luni. În caz contrar, ne vedem dispuși să ne reducem nivelul de lucru, la minim o treime. Modul concret în care se va opera nu aparține nouă, ci celor de la Metrorex.”

“Ni s-a propus o primă tranșă de 25 milioane de lei, rămânând ca restul să fie reeșalonat până la sfârșitul lui 2019. Nu am primit contravaloarea serviciilor de mentenanță de aproape un an de zile. Consider că am dat dovadă de bună purtare. Am fost extrem de toleranți”, a spus Gabriel Stanciu pentru Digi 24.

Pe langa probleme de mentenanta si datoriile in care este ingropata compania, Metrorex a mai semnalat si alte probleme. In ziua de marți, 24 septembrie, a avut loc un incident nefericit la statia de metrou Aurel Vlaicu, cand o persoana a cazut in calea de rulare. Din cauza aceasta magistrala 2 a raportat probleme intreaga zi, iar metrourile au mers foarte greu si cu intarzieri de cateva minute. Persoana cu pricina a fost salvata, insa, la timp.

Metrorex informează că astăzi, 24.09.2019, la ora 17:18, o persoană a căzut în calea de rulare în staţia Aurel Vlaicu”, dupa cum mentioneaza in comunicat compania de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *