BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Noile paradisuri artificiale în care milionarii români își ascund averile

Sabina Iosub a vorbit in cadrul unui interviu, la Antena 3, despre rearanjarea paradisurilor fiscale in lume, precum si despre noile locatii in care milionarii aleg sa-si ascunda castigurile. In special, a prezentat tarile unde romanii cu cele mai mari averi aleg să își depoziteze veniturile.

Cinsprezece jurisdicții au stabilit ca inclusiv Uniunea Europeană este pe lista locatiilor paradisurilor fiscale. Deocamdata au fost, in mare, doar 5 natiuni: Samoa, Samoa americană, Guam, Trinidad Tobago și Insulele Virgine, urmate de inca zece: Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Insulele Marshall, Oman, Emiratele Arabe Unite și Vanuatu.

Romanii cu cele mai importante averi se presupuse ca s-ar afla aici. Procurorii au descoperit, de pilda, traseul banilor lui Ioan Nicolae în dosarul în care a primit 3 ani jumate de inchisoare pentru cumpărare de influență. Dupa cum se arata in dosarul penal, sumele de bani ar fi fost externalizate într-o firmă de tip off shore din Insulele Virgine.

Tot acuma cativa ani, in investigatiile realizate de Centrul Internațional de Jurnalism de Investigație erau gasiti oameni politici români cu afaceri în Insulele Virgine. Printre numele mai mari erau si Cristi Borcea și Sorin Ovidiu Vântu.

Insulele Marshall este printre cele mai bune locuri de spălat bani. Tot aici s-ar fi aflat si Cristian Boureanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *