BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Tarom s-ar putea să achiziționeze Blue Air! O nouă fuziune între cele 2 companii

Operatorul național de transport aerian Tarom a incheiat de curand o intelegere cu firma privată românească Blue Air. Ce inseamna asta?

Blue Air a incheiat o intelegere cu Tarom care va oferi acces firmei private la o noua reţea operaţională în Europa, Orientul Mijlociu și Nordul Africii. Acordul presupune ca pasagerii care vor calatori pe linia ce contine segmentele Blue Air şi Tarom sa primeasca biletele de călătorie numai atunci când pleacă în călătorie. Asta inseamna fara check-in in locurile de conexiune.

„Această cooperare era aşteptată de piaţă, denotă cele câteva sute de bilete vândute în primele zile. Cu siguranţă, noile destinaţii astfel deservite de ambele companii vor duce la creşterea performanţelor economice pentru ambele companii aeriene”, a declarat directorul commercial al Blue Air, Tudor Constantinescu, pentru digi24.ro.

In realitate, noua intelegere dintre cele 2 firme confirma zvonurile, si anume noul scop propus de Tarom de a cumpara compania low-cost. Werner Wolff, fostul director al companiei care a fost destituit din functie de ministrul Răzvan Cuc, spunea în urma cu cateva luni, în cadrul unui interviu oferit lui Airways Magazine, despre reînceperea zborurilor lung-curier, ca vor fi cumparate aeronave widebody în flotă, inlocuirea A318 cu Airbus A220, precum si viitoare uniunea intre Blue Air și Tarom, în alianța SkyTeam.

“Tarom este și va rămâne o companie românească”, a declarat Wolf. Întrebat de o posibilă  fuziune Tarom – Blue Air, fostul director nu a exclus acest lucru, precizând doar că “Blue Air nu ne va cumpără pe noi, dar asta nu este un subiect de discuție acum”.

Jurnalistul PRO TV Vitalie Cojocari a spus pe pagina de Facebook că Guvernul României se gandeste la cumpararea Blue Air și ca vor emite si o lege in acest scop.

„Întrerupem dezbaterile de pe Facebook pentru o informație despre aviația românească! Tarom, dar mai ales Guvernul României, analizează achiziționarea Blue Air. În acest sens a fost pregătit și un act normativ, care este deocamdată secret.

”Informațiile mi-au fost furnizate de o sursă apropiată discuțiilor guvernamentale.
Dacă s-ar lua această decizie, compania aeriană națională ar avea o divizie Low Cost, după modelul celor mai mari companii aeriene europene. Deocamdată lucrurile sunt la etapa de planuri așternute pe hârtie. Decizia este departe de a fi luată. Între timp, Blue Air se apropie tot mai mult de Tarom. Blue Air a anunțat printr-un comunicat că a semnat un nou acord cu TAROM. În baza acestuia, își extinde rețeaua operațională și prezența în Europa, Orientul Mijlociu și Nordul Africii”, a zis Cojocari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *