avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Bucureștenii trăiesc mai prost, astăzi. De ce?

Putini bucuresteni mai traiesc, astazi, bine, sau cel putin asa demonstreaza un studiu realizat în 231 de orașe. Ce zic romanii despre asta?

Bucureștiul a pierdut in topul calității vieții 2 poziții, in comparatie cu anul 2018, potrivit rezultatelor studiului. Sociologii au analizat Capitala in functie de numeroase criterii, dupa care a fost comparat cu marile orașe ale lumii, și au analizat rezultatul, respectiv ca pentru bucuresteni, calitatea vietii este mai redusa in comparatie cu anii precedenti. Dupa cum arata topul, Bucurestiul este undeva la mijloc in topul calitatii vietii.

Principalele criterii analizate au fost:

  • calitatea serviciilor medicale,
  • mâncarea,
  • numărul de ieşiri la restaurant sau la teatru,
  • stabilitatea de pe scena politică.

„Aerul este poluat, căldură în casă nu avem. În momentul ăsta se merge după ureche în orice domeniu”, ne spune un bucureștean cu privire la calitatea serviciilor statului pentru populatia Capitalei.

Cele mai multe probleme sunt: trafic, aglomeraţie la metrou, mizerie pe străzi, cozi în spitale ori lipsuri majore în unităţile sanitare. Iar la toate acestea se mai adaugă și poluarea ori deficiențe ale administrațiilor locale..

 

Capitala este pe pozitia 109 în topul oraşelor lumii dupa calitatea vieţii, cu 2 poziții mai jos in raport cu 2018. Printre cele 10 criterii pe care le-am mentionat deja sunt si stabilitatea politică, mediul economic, dar şi libertatea presei – toate au influentat rezultatele studiului. Specialistii ne atentioneaza ca ele ne afecteaza indirect, chiar daca noi nu ne dam seama de ele:

„Crește nivelul de frustrare socială, asta înseamnă că oamenii sunt mai puțin politicoși, mai puțin atenți cu cei din jur, crește nivelul de individualism, fiecăruia îi pasă doar de viața sa, nu se gândește la comunitate, nu se gândește la binele comun”, a explicat Iulian Stănescu, sociolog.

Printre primele orase cu cea mai mare calitate a vietii se numara: Viena, Zurich şi Vancouver. Pe ultimele locuri sunt: Yemenului, Republicii Centrafricane şi Irakului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *