avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Eugen Teodorovici a anunțat continuare programului “Prima casă” și pentru anul 2019

Programul „Prima casă” tocmai a fost anuntat pentru urmatorul an, 2019, in care se doreşte pastrarea, in continuare, a caracterului social, deoarece a adus mari beneficii economiei romanesti, a motivat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

” Noi vom bugeta pentru anul viitor în continuare programul „Prima casă” pentru că a fost foarte util în economie. Nu ştiu exact acum suma, dar în ianuarie o să vedeţi exact cu cât anume vom bugeta”, a spus Teodorovici.

Un jurnalist dintre cei prezenti la anunt a intrebat cum si care va fi plafonul de vârstă sau de venit.

La aceasta, liderul ministerului a raspuns destul de evaziv:

„Probabil săptămâna viitoare [vom sti]…Dacă se schimbă ceva faţă de cadrul legal care a reglementat prima casă vor fi astfel de modificări legislative puse din timp transparente pe site MFP, dar vom continua cu acest program şi în 2019”, a subliniat Teodorovici.

In acelasi timp, Teodorovici nu a uitat sa mentioneze si ca statul nu primeste mari beneficii de pe urma „taxei pe lăcomie”, ci ca mai mult programul a fost gandit pentru cetateni:

„Nu ne bazăm pe ea, este zero în buget, vrem să descurajăm banca să mai aplice dobânzi atât de mari şi de nejustificate faţă de români.

Şi în energie la fel, noi pierdem ca stat prin acele taxe în zona de energie pentru că dividendele vor fi mai mici. Eu, stat, câştig mai puţin, dar tocmai pentru economie, pentru consumatorul casnic este măsura aceasta luată”, a declarat Teodorovici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *