BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Adevăratul creator al Bitcoin a fost descoperit?

O monedă Bitcoin a ajuns la un pret, astazi, ce depaseste 5.000 de dolari, dar recordul cel mai mare fusese raportat in urma cu doi ani, când atinsese pragul de 20.000 de dolari.

Toata lumea s-a intrebat, mai exact, cine este persoana care a venit cu ideea de criptomoneda Bitcoin si i-a dat, astfel, concretete in lumea reala. Creatorul nu “a venit niciodata” in fata publicului pentru a-si asuma creditul, creandu-si numai un pseudonim: Satoshi Nakamoto.

De curand, insa, John McAfee, antreprenorul care a infiinta firma de software americane cu acelasi nume, a declarat ca cunoaste persoana care a creat Bitcoin. Acesta a promis ca va dezvalui identitatea lui, prin intermediul unei postari pe Twitter si ca, motivul principal pentru care nu a spus pana acuma cine este, a fost pentru a-i proteja identitatea.

Cu toatea acestea, zvonurile cu privire la adevaratul creator al Bitcoin sunt numeroase si, drept urmare, datorita incertitudinii care pluteste in aer, exista multe persoane care s-au numit drept “fondatorii Bitcoin” (multi impostori, cel mai probabil), iar multe grupuri de persoane (fani infocati) irosesc timp in a verifica credibilitatea sursei.

Jon McAfee a declarat ca urmeaza sa ofere publicului larg mai multe date despre Satoshi Nakamoto, progresiv, in timp, obligandu-l, astfel, pe acesta sa-si arate adevaratea identitate. Daca nu se va arata singur, atunci McAfee va dezvalui identitatea lui.

Primele informatii care ne-au fost furnizate de miliardar au fost ca Satoshi este de sex masculin și ca traieste undeva în Statele Unite. De asemenea, a negat multele zvonuri cu privire la ideea ca adevaratii creatori ai Bitcoin ar fi CIA sau alte agenții guvernamentale.

Cu toate acestea, exista o problema in declaratiile lui McAfee: nu exista (si nici nu a prezentat) vreo dovada ca omul de afaceri ar avea date sigure despre identitatea reala a lui Satoshi Nakamoto. De altfel, antreprenorul este deja popular in lume, datorita excentricititatii sale. El a anuntat ca urmeaza sa candideze pentru viitoarele alegeri prezidențiale din Statele Unite, cu toate ca este cautat pentru mai multe infractiuni fiscale. A declarat in nenumarate randuri că nu și-a mai plătit taxele de 8 ani.

A declarat în ianuarie 2019 că își va efectua campania electorală în exil, de pe un yacht.

Sansele ca acesta sa se foloseasca de un subiect controversat si popular (ca Bitcoin) pentru a-si mari popularitatea in randul cetatenilor americani si a castiga, astfel, prezidentialele – sunt mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *