avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Mașinile electrice NU au nici o utilitate! De ce?

Specialistii germani au condus de curand o analiza cu privire la posibilitatea de a inlocui vehiculele disel cu vehicule electrice si au dovedit ca aceasta masura nu solutioneaza in nici un fel problema poluării.

Studiul arata ca masinile electrice, ca o alternativa la cele “poluante” nu solutioneaza problema poluarii, intrucat sursa ei nu este eliminata, ba dimpotriva, ea numai se schimba: acuma urmeaza sa avem o problema si cu instalatia de generare a energiei electrice, care si ea polueaza, fiind numai o problema in plus.

„Răspunsul preferat la această dilemă este acela că reţeaua de distribuţie a energiei electrice conectează şi multe surse regenerabile (parcuri eoliene, solare, generatoare hidroelectrice, atomoelectrice), încât aportul net de emisii poluante în atmosferă va fi mai mic decât dacă ardem pur şi simplu benzina/motorina din rezervor”, mai spun cercetatorii din Germania.

In tara in care s-a realizat studiul, cifrele dezmint teoria potrivit căreia masinile electrice ar fi o modalitate mai buna de protejare a naturii:

„Centralele pe cărbune încă au un rol important în acoperirea necesarului de energie electrică la nivel naţional. Punând la socoteală pierderile apărute pe traseul de distribuţie a energiei electrice la consumatori, cât şi ineficienţa procesului de încărcare a acumulatorilor, rezultă că emisiile de CO2 atribuite vehiculelor electrice sunt cu 11%-28% mai mari decât la maşinile diesel”, mai adauga acestia in concluziile analizei.

De pilda, in cazul unei masini Tesla Model 3, realizarea şi rafinarea materiilor prime precum cobalt şi mangan, care ajuta la producerea acumulatorului este eliberata, ulterior, în atmosferă, undeva la 11 – 15 tone de CO2. Avand in vedere ca o masina alternativa are o fiabilitate de 10 ani şi realizeaza distante de cam 15.000 km in fiecare an, asta inseamna un nivel de poluare aflat între 73 şi 98 grame CO2 per kilometru. Aceste statistici arata numai modalitatea in care sistemul de productie a astfel de masini afecteaza mediul inconjurator, fara a mai adauga si energia electrică care este consumată pentru deplasare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *