BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Cum fraieresc companiile aeriene pasagerii

Cum faci bani multi companiile aeriene? Raspunsurile sunt aici, desigur, multiple, insa in acest articol eu am sa acopar numai partea cu biletul dus-intors, mai exact de ce iti anuleaza biletul si cum castiga ei o tona de bani din asta. 

Dupa cum bine stim, daca iti ratezi avionul si nu esti la timp acolo (aceasta fiind conditia esentiala si nerevocabila dupa cum se pare), dar la exact ora respectiva, nu vei mai beneficia nu numai de avionul de dus, dar si de cel de intors. Acelasi caz sa stiti ca e si cu check-in-ul, daca nu il faci pana in limita a 24 de h inainte de zbor, atunci vei fi penalizat si va trebui sa platesti o taxa suplimentara, pentru ca sa poti “debloca” zborul respectiv.

Nici macar nu conteaza motivul pentru care ai intarziat sau nu ai ajuns la timp, nici macar ei nu-ti ofera o explicatie inainte, toate astea sunt taxe suplimentare pe care va trebui sa le platesti, iar intotdeauna, vreau sa spun, companiile aeriene profita de greselile pasagerilor pentru a-si lua EXTRA venituri.

Esti fortat direct sa-ti cumperi un bilet nou, iar ei te notifica in acest sens, punandu-ti la dispozitia chiar posibilitatea de a cumpara un alt bilet tot de la aceeasi companie, dar cu un pret mai mare! Pare normal? Normal ca nu, ca sa nu mai spunem ca toate aastea se intampla la limita legii

Exemple de companii care fac acest lucru sunt multe: Virgin Atlantic, Emirates sau British Airways – informatiile sunt oferite de Which

Problema principala e ca nu-ti returneaza banii si ca te obliga sa cumperi un alt bilet la suprapret.

Este, de altfel, foarte greu sa castigi in instanta impotriva lor, deoarece au si ei argumentele “la ei” ca sa spun asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *