avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Pașaportul va fi o istorie în curând! Noul sistem de recunoaștere facială

Pentru persoanele care calatoresc mai mult prin lume, nu v-ati gandit vreodata cat de frumos ar fi daca nu ar mai fi nevoie sa cari dupa tine pasaportul? Daca da, atunci sa stii ca s-ar putea ca visul tau tocmai sa se fi indeplinit, doar ca, deocamdata, numai in SUA.

Compania American Airlines este cea dintai companie care, in premiera, vrea sa introduca recunoașterea facială drept modalitate de identificare a persoanelor, eliminand astfel pasapoartele-hartie.

Cea mai importanta linie aeriană a realizat deja un test in Aeroportul din Los Angeles cu noua metoda. Clienții firmei respective au putut intra in avion fara sa-si prezinte documentele de calatorie, tot ce au trebuit ei sa faca e sa se supuna unei scanari faciale. În aeroportul din Los Angeles firma a plantat numeroase camere care ajuta la identificarea pasagerilor ce urmeaza sa se imbarce.

Programul pilot de 90 de zile a inceput de curand și a fost facut impreuna cu partenerul lor de securitate digitală Gemalto.

Modalitatea de indentificare este, de asemeni, o operatiune foarte usoara: camera sistemului de identificare facială il fotografiaza mai intai pe pasager, urmand ca, mai tarziu, numai sa compare fotografia aceasta cu cea inregistrata in baza lor de date Homeland Security. In momentul in care sistemul mentioneaza ca cele 2 fotografii s-au potrivit, pasagerul este liber sa se imbarce.

Fotografiile comparate sunt mai apoi sterse.

Deocamdata sistemul nu este si obligatoriu, deoarece se afla numai in faza incipienta si este, deci, numai facultativa alternativa, ei putand opta si pentru sistemul obsinuit de indentificare prin pasapoarte.

„Utilizarea acestui sistem de securitate nu numai că o să crească gradul de securitate, dar le va permite pasagerilor să se îmbarce mai repede și mai ușor”, este de părere Neville Pattinson, vicepreședinte al Gemalto.

American Airlines a introdus noul sistem ca raspuns la actiunea concurentului lor Delta Air Lines, care a introdus, in premiera, un terminal biometric in SUA (cel dintai de acest gen). Aceasta tehnologie este deja activa in acel loc pentru optiunea de self-check in, precum și pentru celalalte modalitati de indentificare.

Prin sistemul Delta Air Lines, pasagerii isi inregistreaza numărul de pe pașaport la momentul la care cumpara un bilet de avion. Mai tarziu, cand trebuie sa faca check in-ul, fac o fotografie, ce urmeaza sa fie comparata cu cea din pașaport.

Principalul beneficiu al noului sistem de indentificare este scurtarea timpului de asteptat pentru imbarcarea in avion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *