avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

ARO s-a relansat! Cum arată noua mașină?!

ARO a aparut intr-un nou concept! Poarta denumirea acum de ARO Camarad și reprezinta rezultatul unei noi forme realizate de un grup de studenți de la Facultatea de Mecanică. Proiectul de teren al acestora a luat sfarsit anul acesta:

 „Am găsit un ARO cu şasiu lung, a fost varianta de 5 locuri cu ladă în spate pe care l-am dezechipat. Am început să modelăm restul caroseriei. Am trecut la piese gata făcute pe care le-am modificat. A trebuit să improvizăm”, a spus profesorul universitar Adrian Sachelarie.

Noua masina are un pret care se situeaza undeva intre 15.000 și 20.000 de euro, dupa evaluarea studenților. In premiera, masina 4X4 abia a iesit din uzina de la Câmpulung-Muscel în anul 1957, dupa care au urmat producerea a inca 380.000 de vehicule. 2/3 din totalul lor erau vandute in 110 țări din afara, pe piata externa.

Proiectul de teren al studenților de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi din Iași s-a terminat, dupa am mentionat, iar de aceea, dupa 5 ani de munca continua, reusesc sa-si lanseze ideea in realitate. ARO Camarad a fost realizata printr-un concurs de design auto, „ARO Revolution”. 

„Mult de lucru nu mai este, dorinţa mea de acum este să o omologăm, să mergem cu ea pe stradă, cu numere româneşti, acesta ar fi un pas cu adevărat important. Dacă nu ne iese asta, nu am făcut nimic. Să fim clari, mă pot omologa în Republica Moldova sau altundeva, dar e jenant, nu credeţi? Cum să fac o maşină care a plecat de la o idee frumoasă, românească, şi să fie cu numere străine? Dacă ar fi finanţare să o omologăm, am putea merge să arătăm maşina şi altora”, a zis coordonatorul.

„O să fiu sincer ce la început, anul trecut am avut altă echipă care nu s-a ridicat la aşteptările mele şi m-am cam supărat puţin. Am avut norocul să dau în urmă cu trei ani peste un nucleu de tineri entuziaşti şi pricepuţi, dar aceştia şi-au susţinut lucrarea de licenţă şi au plecat din ţară” – a mai adaugat Sachelarie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *