avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Investiția de 100 mii euro cu succes răsunător din Sighișoara

 Unitatea de cazare are la dispoziție 7 camere, 5 sunt triple, o cameră dublă şi un apartament, iar în cazul tuturor acestor opțiuni există posibilitatea de a le închiria individual sau integral, adică întregul hotel.

Alisa Olar a revenit în România după un timp îndelungat de muncă în afară şi a deschis Casa cu prispă, o unitate de cazare de lângă Sighişoara, în urma unei investiţii bine puse la punct de 100.000 euro. Conceptul l-a dezvoltat pentru prima oară în 2018 şi l-a finalizat în 2021, când casa și-a deschis porțile pentru a fi închiriată turiştilor pentru prima oară în luna mai.

Cazarea poate fi găsită pe booking AICI.

Povestea Casei cu prispă a debutat în realitate în 2008, când antreprenoarea a achiziționat un teren lângă Sighişoara unde era deja construită o casă cu o istorie de 100 de ani, iar Alisa Olar avea încă de atunci în gând câteva idei de investiții, însă nu știa exact ce linie de business să aleagă.

„La acel moment era o idee de a face la un moment dat, dar nu ştiam exact ce, am transformat-o încet, iniţial am adăugat o cameră la cele existente şi mai apoi, vâzând că se poate şi că este o construcţie mare, am continuat cu lucrările şi aşa a ieşit o unitate de cazare de şapte camere“, menționează Alisa Olar.

Hotelul a fost botezat după casa care stă și azi în picioare, tocmai pentru a-i oferi un aer de originalitate unității de cazare. Modernizarea casei a pornit de la prispă, care a rămas, dar renovată alături de introducerea câtorva motive arhitecturale tradiţionale, pentru a le îmbina în final cu cele moderne pentru a oferi confort turiştilor.

„Locaţia este în natură, zona duce către tradiţii şi către originele acestei zone şi am decis să păstrăm ceea ce se putea.“

Alisa Olar ține să precizeze mereu că cel mai mare obstacol în calea reușitei a fost găsirea antreprenorului dispus să renoveze. Totodată, dosarul proiectului a fost termina abia în urmă cu trei ani.

Unitatea de cazare este full în această perioadă, având un mare succes încă de la deschidere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *