avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

ANAF reia executările silite și modifică termenele de plată

În luna decembrie, majoritatea declarațiilor fiscale care în mod  normal aveau ca termen data de 25 a lunii trebuie transmise mai devreme,  pana pe    21 decembrie, anunță ANAF.

Astfel, formularele 100, 112, 224, 300, 301, 307 și 311 trebuie să ajungă la instituție până pe 21. ÎN mod obișnuit termenele de plată, care erau tot pe 21 decembrie, intră în decembrie  în   incidența facilității fiscale de   amânare la plată   a obligațiilor fiscale, fără penalități și executare silită. Acest beneficiu nu va mai fi valabil pe 25 decembrie. Executările silite se reiau abia pe 28 decembrie, prima zi lucrătoare după 25.

  • 7 declarații fiscale au termen pe 21 decembrie

Termenul de declarare a obligațiilor pentru luna decembrie, reglementat la art. 155 din Codul de procedura fiscal este data de 21 decembrie.

ANAF: „Luni, 21 decembrie 2020, este termenul limită de depunere a următoarelor documente:

  • formularul 100 – Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat;
  • formularul 112 – Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate;
  • formularul 224 – Declarație privind veniturile sub formă de salarii și asimilate salariilor din străinătate obținute de către persoanele fizice care desfășoară activitate în România;
  • formularul 300 – Decont de taxă pe valoarea adăugată;
  • formularul 301 – Decont special de taxă pe valoarea adăugată; formularul 307 – Declarație privind sumele rezultate din ajustarea/corecția ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adăugată;
  • formularul 311 – Declarație privind taxa pe valoarea adăugată colectată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit. a) – e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.”

28 decembrie este termenul de depunere inclusiv a   declarațiilor    fiscale     cu termene diferite: formularul 390 VIES – Declarație recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare, respectiv formularul 097 – Notificare pentru încetarea aplicării sistemului TVA la încasare.

  • Din 28 decembrie revin executările silite

Instituția de stat a mai transmis că „suspendarea    executării silite     încetează la data de 25 decembrie 2020, iar începând cu data de 28 decembrie 2020, organul fiscal poate începe măsurile de executare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *