BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Poliția a început verificările, în urma tragediei de la Caracal. Prima măsură a MAI.

Ministrul interimar, Mihai Fifor, care conduce MAI, a declarat, in urma cu cateva zile, ca urmeaza sa faca verificări atente in cazul oamenilor care fac transport ilegal de persoane, cu scopul de a evita aparitia unei noi situatii de genul celei de la Caracal.

De asemenea, acesta a mai precizat ca vor fi luate masuri si ca banii nu vor fi o problema:

“Sunt o serie întreagă de modificări, principiul de bază este acela că încercăm să permitem să creăm cadrul pentru o viteză de reacție mai bună în cazul unor spețe cum este cea de la Caracal, asta înseamnă că ne dorim ca polițistul să intervină la timp, să nu treacă printr-o întreagă procedură care poate să întârzie acest lucru. Asta nu înseamnă că dorim să generăm un cadru pentru intervenții abuzive sau ceva de genul acesta, pentru că e posibil să apară și astfel de idei.

Tocmai de aceea, proiectul este în dezbatere publică 30 de zile, chiar am invitat pe toți cei care doresc să vină cu idei, cu propuneri vis-a-vis de acest proiect să o facă. Suntem interesați ca la finalul perioadei de transparență să putem să avem un act normativ foarte bine construit care să fie un instrument în favoarea celor care trebuie să acționeze extrem de rapid în situații cum a fost cea de la Caracal”, a declarat Mihai Fifor, cu privire la noua lege de protectie a persoanelor disparute.

Conducatorul ministerului a anuntat ca verificarile au inceput deja sa fie facute, la nivel national, de catre toti politistii:

“În paralel, de ieri dimineață a început o altă acțiune a Poliției Române, identificăm pe cei care fac transport ilegal de persoane, îi știm cu toții și îi vedem la marginea orașelor, așa-zisul «ia-mă, nene», pentru că trebuie să încercăm să preîntâmpinăm situații care au dus, iată, la dezastrul de la Caracal. Vreau să vă asigur că nu ne vom opri, până când nu vom reuși să punem pe roate un sistem care să funcționeze așa cum trebuie și până nu vom ști ce s-a întâmplat la Caracal și nu vom identifica vinovații pentru ca aceștia să răspundă. Raed Arafat, cu grupul pe care îl coordonează, este pregătit să vină cu măsuri. Ceea ce trebuie să știe cetățenii acestei țări este că nu costurile ne vor opri. Indiferent decât ar costa, toate aceste măsuri se vor implementa, nu cred că există preț pentru viața unui cetățean (în ceea ce privește sistemul de localizare și costurile – n.r.)”, a mai adaugat Fifor.

Verificarile vor avea loc mai ales in jurul si in regiunile de îmbarcare și debarcare a pasagerilor din stațiile pentru mijloacele de transport în comun, gări, autogări, precum și pe traseele de deplasare a acestor autovehicule.

Polițiștilor rutieri, de ordine publică, de investigare a criminalității economice și de la transporturi, precum și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă – toti vor ajuta la aceste operatiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *