avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Smart TV va face mare concurență posturilor de televiziune consacrate

Smart tv este un nou post de la TV cu profil generalist si careia i-a fost acordata licenta necesara pentru a putea aparea la televizor, in ziua de 6 iunie 2019, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Canalul va aparea pentru prima data printre posturi la ultimul trimestru al anului acesta. Administratorii postului TV sunt sunt Adrian Sârbu şi Marius Tucă.

Iniţiativa porneşte de la o constatare comună: publicul urban, cu anumită suficienţă materială şi cu o educaţie superioară, la fel ca şi cei care aspiră la acest statut, se regăseşte din ce în ce mai puţin în faţa ecranelor tv. El este prezent, în schimb, în faţa ecranelor smart, telefon, tableta, etc. Smart TV va fi un canal de jurnalism şi cultură urbană”, a spus Adrian Sârbu.

„Produsul nostru este social-television, cana tv şi comunitate socială, consumat pe toate device-urile, dar în primul rând un canal clasic de televiziune, transmis pe cablu”, a mai spus Adrian Sârbu. „România suferă la capitolul jurnalism independent, adevărat şi Smart Tv îşi propune să readucă ideea de jurnalism veritabil. Cred că acestea lipsesc pe piaţa tv şi rar am văzut reporteri în adevăratul sens profesional al cuvântului. Ne propunem ca programele să aibă independenţa subiectivă a realizatorilor şi producătorilor”, a mentionat Marius Tucă.

Smart TV pregateste un continut care va oferi publicului o intreaga paleta de experiente: acesta se uită la TV, urmăreşte producţia în Video On Demand, citeşte site-ul şi îşi face cu mouse-ul propria grilă de produse jurnalistice marca Smart, dupa cum arata RomaniaTV.

CNA s-a uitat in urma cu o saptamana pe cererea societăţii S.C. Smart TV Management SRL Bucureşti de acordare a unor licenţe audiovizuale prin satelit şi reţele de comunicaţii electronice pentru Smart TV / Smart TV HD Bucureşti. Autorizarea a fost oferita in urma unanimitatii de cei opt membri prezenţi la şedinţă.

Asociaţii societăţii S.C. Smart TV Management SRL Bucureşti sunt Aleph Media (50%) şi Marius Tucă (50%), iar administratori sunt Adrian Sârbu şi Marius Tucă. Această televiziune va avea un profil generalist, cu 56% producţie proprie şi 44% producţie străină. Programele vor fi de informare (23%), educative (2,7%), culturale (8,7%).

Patronii vor furniza societatii 2 milioane de euro pentru a dezvolta noul program. Televiziunea va furniza programe jurnalistice şi culturale, care sunt produse şi percepute ca formate de educaţie şi infotainment, dupa cum se arata si in dosarul depus la CNA. Categoriile de programe difuzate vor fi informative, culturale, emisiuni de divertisment, magazine, filme, seriale, documentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *