avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Mai există șanse ca România să-și recupereze Tezaurul pierdut? Mugur Isărescu crede că, DA!

Guvernatorul BNR ataca institutiile române! Mugur Isărescu “a provocat” poporul nostru să realizeze un film, care să fie trimis ulterior către Viasat History. Acesta ar urma sa descrie povestea Tezarului Romaniei, mai exact modul in care a fost trimis de tara noastra la Moscova, in timpul Primului Razboi Mondial. Declaratia a aparut in contextul in care BNR a descoperit numeroase documente care dovedesc evenimentele mai sus descrise.

„Cred că ar trebui să facem o carte simplă, cu fotografii clare, frumoase, sau un film pe care să-l ducem la Viasat History. Este istoria totuşi a 92 de tone de aur în monedă. Până în Primul Război Mondial funcţiona etalonul aur, nu lingouri, monede şi rezervele de aur se ţineau în monede. Deci în afară de valoarea aurului de 3 miliarde de euro mai este şi un miliard în valoare numismatică”, a spus Isărescu.

Mugur Isărescu a fost prezent, in urma cu cateva zile, la Simpozionul „Cristian Popişteanu”, in cadrul careia s-a vorbit, in mare parte, despre Tezaurul României, aflat la ruși.

„Tezaurul BNR evacuat la Moscova – un bilanţ istoriografic şi un studiu de caz” denumirea simpozionului.

Guvernatorul Băncii Naționale a României crede ca o publicitate internațională ar putea aduce mari sanse Romaniei sa-si recupereze aurul pierdut.

 

În martie, BNR a emis un comunicat de presa prin care mentiona ca avea la indemana documente care atestă cum reprezentanții Băncii din 1941 au făcut un inventar pentru conducerea statului român, privitor la Tezaurul pe care BNR l-a trimis la Moscova în anii 1916 – 1917.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *