BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Noi reguli cu privire la investițiile în turism

Guvernul a votat pozitiv o Ordonanta de Urgenta care reglementeaza masurile pentru finantarea investitiilor in turism. Nouile dispozitii, care deroga de la (regula generala) legea nr. 273/2006, investitiile in turism se pot finanta pe un interval de pana la maximum 4 ani si, in total, de 6 ani, aceasta putand fi prelungita pentru inca 2 ani.

De asemenea, noul OUG face referiri si la modul in care pot fi decontate sumele contributiei de la bugetul de stat, de folosire a sumelor transferate de la bugetul Ministerului Turismului, dar si posibilitatile de recuperare a acestora, in cazul in care se descopera neregularitati in respectarea dispozitiilor legale sau contractuale.

“Introducerea bugetului multianual era mai mult decat necesara in conditiile in care ne dorim dezvoltarea turismului pe termen lung. Prin aceasta ordonanta, am dovedit angajamentul Executivului in privinta sustinerii industriei romanesti. Investitiile in turism necesita o perioada indelungata de timp, asa ca aceasta modificare legislativa reprezinta un ajutor direct dat autoritatilor locale care au in plan sa realizeze proiecte de infrastructura turistica.

Urmarim astfel ca Romania sa devina competitiva pe mai multe domenii turistice, iar numarul turistilor straini care ne viziteaza tara sa devina din ce in ce mai mare. Am vazut in 2018 o crestere atat a numarului de turisti straini, precum si o crestere a cheltuielilor acestora in Romania de peste 120 de milioane de euro. Este important sa mentinem aceasta tendinta”, a spus ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Principalul scop prevazut in preambul sunt solutionarea decalajelor dintre dezvoltarea turismului din Romania si din tarile concurente la nivel mondial, urmand ca acestea sa fie reduse, datorita influentei din afara sau din interior a investitiilor demarate de antreprenori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *