avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Cum a mers noua platformă de testare Start-up Nation?

Antreprenorii au posibilitatea sa incerce noul sistemul electronic de înscriere în programul Start-Up Nation 2018  inca de saptamana trecuta, pe site-ul oficial, conform declaratiei facute de Ministerul Mediului de Afaceri, iar aceasta a avut parte de destul de multa popularitate!

Testarea a putut fi facuta AICI pe site-ul aippimm.ro, între 14.12.2018, ora 11.00  si 16.12.2018, ora 20.00.

„În cazul in care constatati disfunctionalității, va rugam sa le transmiteti pe adresa de e-mail directia.imm@imm.gov.ro pentru a le remedia in timp real” – spune ministerul.

Momentul in care va incepe sesiunea de înscriere în program este deocamdata necunoscuta. Saptamana trecuta Guvernul a trecut un OUG pentru operaționalizarea ediției 2018-2019 a programului Start-Up Nation, insa nu a fost pana acum publicata in Monitorul Oficial. Mai multi consultanti din domeniu, specialisti, au declarat ca OUG ul era insa trecut gresit, deoarece continea numai cel mult 105 puncte în grila de evaluare, desi ar fi trebuit sa fie 100.

Direcția politici antreprenoriale din Ministerul pentru Mediul de Afaceri a postat mai multe raspunsuri la intrebarile cele mai des primite pe e-mail de către utilizatorii care a testat aplicația:

  1. La sectiunea de Date Generale, exista in partea de jos optiunea de scroll pentru a vizualiza si completa toate datele existente in pagina. (In cazul necompletarii numarului de telefon persoana desemnata existent in partea dreapta a ecranului, sectiunea va da erori la salvare!)
  2. Aplicatia afiseaza erori la salvare daca sumele trecute in tabelul de cheltuieli depasesc maximele admise in procedura de implementare (maxim 8000 lei consultanta, maxim 60.000 soft, etc..)
  3. Optiunea de download a planului completat dupa trimiterea formularelor va fi activa la deschiderea oficiala a inscrierii!
  4. Nu folositi virgula in completarea sumelor ci intotdeauna punctul pentru zecimale!
  5. Nu folositi diacritice, nu sunt vizibile operatorilor nostri!
  6. Dupa ce alegeti optiunea de platitor sau cea de neplatitor TVA, pentru a completa sumele in tabelul de cheltuieli CLICK pe „Camp nou”
  7. Pentru incarcarea unui numar mai mare de oferte de la furnizori incercati sa scanati mai multe oferte in acelasi fisier Pdf pentru a va incadra in 5 campuri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *