BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Un nou proiect imobiliar va sparge piața de real estate din București!

Firma care este administrata de rudele fraţilor Negoiţă vrea sa cucereasca piata imobiliara din Bucuresti. Aceasta doreste sa construiasca in Sectorul 3, al carui primar este Robert Negoiţă, pe terenul fostei fabrici Romcarton, un imens complex rezidential.

 

Zona rezidentiala va avea cam 2.000 de apartamente si urmeaza sa fie construit, dupa cum am mentionat, pe terenul fostei fabrici Romcarton, exact langa proaspatul construit Ikea Pallady. Totodata, in paralel, se va construi, tot pe aproape de aceasta, complexul Palladium Residence, care, la sfarsitul proiectului, va numara 2.500 de locuinţe.

Compania Edificia Star Construct, care este administrata, dupa cum bine se stie, de părinții și surorile mai mari ale lui Robert și Ionuț Negoiță, au trimis proiectul imobiliar spre aprobare Planului Urbanistic de Detaliu și asteapta sa primeasca autorizația de construire de la Primăria Sectorului 3. Pentru a construi imensul complex rezidential, firma va trebui sa distruga 1.922 de locuințe și 2.369 de locuri de parcare. Printre actionarii de la companie se numara si dezvoltatorul ansamblului Palladium Residence, a carui constructie a debutat in 2014 în spatele fostei fabrici Policolor, in aceeasi regiune.

In jurul anilor 2007-2008, Ionuț Negoiță și fratele său Robert Negoiță, ultimul fiind retras din business dupa ce a primit titlul de primarul Sectorului 3, au dezvoltat trei ansambluri rezidențiale cu mai mult de 3.000 de unități locative pe care, dupa, le-au vandut total. În septembrie 2009, ANAF a inceput o ancheta cu privire la tranzacțiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoiță în perioada 2006-2008, voind sa descopere daca a fost platit TVA-ul la aceste vanzari. De atunci si pana la ultimul proiect al lor in 2014 cu Palladium Residence, ei nu au mai avut activitate in afacerile real estate.

Nu degeaba acestia au inceput sa construiasca in aceasta zona un nou complex rezidential, intrucat cartierul este in plina dezvoltare: abia s-a construit un Ikea, urmeaza bricolaj Leroy Merlin si tot de curand au aparut: Metro, Auchan, Jumbo, Decathlon și Kika (acum Momax Lutz) si Dedeman. Ultimele apartamente construite in acesti ani au extins foarte mult cartierul Titan si Salajan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *