BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Start-up Nation – succes sau eșec?

Dintre cele 14.000 de companii finanţate, numai 34 au intrat în faliment, insolvenţă, au fost lichidate sau dizolvate, sunt în reorganizare judiciară sau au activitatea întreruptă temporar.

Un număr de 14.121 de companii au fost finanţate aproape exclusiv prin programul guver­na­mental Start-Up Nation, în prima (2017) şi a doua ediţie (2018), cu până la 200.000 de lei/ afacere (2,8 mld. lei în total), iar în doi, dar și trei ani, au putut să angajeze în jur de 50.000 de persoane şi să să ajungă la o cifră de afaceri totală de 3,2 mld. lei la finalul anului 2020, dacă ne luăm după calculele arătate de ZF, care-și au sursa la rândul lor în datele furnizate de Ministerul Economiei, Antre­pre­noriatului şi Turismului şi a celor furnizate de Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor.

„Start-Up Nation dă curajul de a începe lucruri la care visezi şi pentru care, chiar dacă ai anumite economii strânse, nu te organizezi la fel de bine. Pe când un program care îţi cere un plan de afaceri, un buget, ceva foarte bine pus la punct, te face să fii mult mai responsabil cu ceea ce urmează să începi. Pe noi, cerinţele programului ne-au ajutat să ne organizăm“, spune Mariana Solonari, cofondatoare a Artalmima, business care deţine brandul Arta Tradiţiei şi produce articole vestimentare cu mesaje imprimate, fie personalizate, dar şi obiecte din lemn gravate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *