avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Remdesivir – medicamentul minune ANTI-COVID?

Tudor Ciuhodaru a cerut în mod oficial ca întrunirea Consiliului Suprem de Apărare a Țării să aibă loc, deoarece este nevoia ca țara noastră să decidă noi măsuri de restricții, cu scopul de a combate răspândirea COVID- 19. S-ar propune, printre aceste măsuri, inclusiv producerea medicamentului Remdesivir.  

 

Profesorul Alexandru Rafila a declarat că țara noastră ar putea produce conoscutul  medicament Remdesivir la compania Antibiotice Iași, însă deocamdată nu există o coeziune politică în acest   sens.

Medicul Tudor Ciuhodaru a cerut întrunirea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

”De ani de zile spun că avem nevoie de o companie farmaceutică română care să ne asigure siguranța, mai ales în context epidemiologic complicat. Solicit astăzi public să se întrunească CSAT-ul și să analizeze faptul că acest lucru este posibil. De ce la unguri se poate și la noi nu?

A face din Antibiotice Iași o unitate etalon a producției de medicamente, baza pentru a asigura Remdesivirul pentru toată populația României, mi se pare un lucru capital, mai ales că vedem că acest medicament va fi din ce în ce mai dificil de găsit și nu va mai fi finanțat de Comisia Europeană și va trebui să stăm la coadă”, a transmis Tudor Ciuhodaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *