BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

MEDICAMENTELE care, în combinație cu COVID-19, te pot UCIDE

Un medic român din Cluj-Napoca a transmis prin intermediul unui mesaj pe Facebook medicamentele care înrăutățesc starea pacientului bolnav de coronavirus sau care favorizează infectarea cu acest virus – agravează de 5 ori mai mult. De aceea, am decis să scriem astăzi un articol bazat pe opiniile unui expert.

Mai întâi, el face descrie succintă a virusului:

”intră în celulele pulmonare, cardiace, dar și intestinale prin intermediul receptorilor de ACE 2 este cert!!! Sunt o grămadă de articole în reviste serioase.

Un studiu recent publicat de societatea americană de gastroenterologie arată persistența ARN viral în scaun peste 40 zile după vindecare, ceea ce dovedește și probabilitatea transmisiei fecal-orale (pe calea mâncării, recomand tratarea termică la 100 grade a alimentelor).

  • Bolile care, în combinație, ucid

În al doilea rând, oare de ce fac forme severe toți pacienții care au boli asociate (hipertensiune, diabet zaharat, etc) pentru că au o supra-exprimare ai acestor receptori ACE2 care ține de inflamația sistemică pre-existentă.

În al treilea rând se știe de mai multă vreme că AINS (anti -inflamatoriile nesteroidiene) de tipul ibuprofen, diclofenac etc. (adică blocanți ai COX-2) influențează negativ răspunsul imun antiviral”, a transmis pe pagina sa de Facebook, Adrian Catinean, un medic din Cluj-Napoca, Șef Lucrări gastroenterologie la UMF Iuliu Hațieganu.

Mai mult, acesta își fundamentează opinia și pe un articol publicat de un cadru medical din Franța, care include o prezentare a medicamentelor și substanțelor care înrăutățesc starea pacientului în cazul unui contact cu COVID-19.

  • Lista medicamentelor de evitat

În cazul în care aveți suspiciunea că s-ar putea să fiți bolnavi de COVID-19, atunci este cel mai bine să evitați următoarele medicamente:

-> anti-inflamatorii, analgezice care conțin

  • Tramadol, Ibuprofen (include Espidifen, Neobrufen, Algiasdin, Saetil,  – Dalsy, Algidrin și Junifen la copii), Naproxen (include Antalgin, Naprosin, Lundiran, Momen),
  • Dexketoprofen (include Enantyum, Adolquir, Ketesse, Quiralam și Zaldiar),
  • Tramadol (include Adolonta, Capdol, Captor, Clanderon, Dolpar, Enaplus, Geotradol, Paxiflas, Pazital, Tioner, Tracimol, Tradonal, Zaldiar și Zitram).

Ce înseamnă termenul “agravează”? Creează probleme respiratorii în plus acestor persoane care ar fi infectate cu COVID-19.

Tinerii care au luat antiinflamatorii au agravat boala, cele precum:

  • aspirina,
  • ibuprofenul,
  • naproxenul,
  • voltaren (diclofenac),

Se recomandă numai paracetamol, transmit medicii.

Ministerul sănătații din Italia a transmis cetățenilor:

”Nu uitați să NU luați Ibuprofen, Motrin, Advil și aspirină pentru simptome de gripă sau febră. În Italia și Franța au descoperit că persoanele care au murit de Covid-19 au luat ibuprofen și determină potențarea virusului de 5 ori mai mult. Vă rugăm să evitați automedicarea, să dezvăluiți acest lucru și să aveți grijă de noi”.

Iată postarea integrală a domnului doctor mai jos, pe Facebook:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *