avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Un pacient testat pozitiv cu COVID-19 a intrat în contact cu peste 100 de persoane.

O anchetă epidemiologică a pornit la ADP (Amenajarea Domeniului Public), sector 4. Totul a pornit de la un angajat care a fost diagnosticat și testat pozitiv cu CORONAVIRUS, cel de-al 16-lea bolnav din Capitală. Din nefericire, acesta a împărţit mărţişoare pe 2 martie la mai multe persoane și, astfel, a răspândit virusul. Bărbatul de 60 de ani din speță era deja internat la Spitalul Dimitrie Gerota din București, dar până să fie testat pozitiv, acesta intrase în contact cu cele 120 de persoane.

Marian Goleac, director general al ADP sector 4, a spus pentru digi24 că bărbatul de 60 de ani a fost la muncă până luni, 2 martie, data la care a început să ofere mărţişoare. El a avut contact direct, astfel, cu 120 de persoane. Exact ziua următoare a prezentat simptome și a fost la spital. Apoi, înziua de după, s-a întors la serviciu bolnav, când, în final, pe 5 martie a decis să se reîntoarcă la spital – conform declarațiilor lui Goleac.

A mai menționat că soția bolanvului lucrează și ea la sediul ADP sector 4, iar bărbatul are biroul în parcul Lumea Copiilor. Totodată, să nu uităm că acesta era deja internat la spitalul Dimitrie Gerota încă de pe 5 martie, în momentul în care a fost testat pozitiv.

Ceea ce-i sperie pe medici cel mai rău este că nu mai știu sursa virusului și modul în care unii pacienți pot avea simptome atipice. Mai ales cel din urmă aspect, pentru că, dacă până în acest moment s-a cunoscut sursa virusului, acum nu se mai cunoaște. Pacientul a spus că nu are habar de unde l-a luat, nu a călătorit de curând în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.

La puțin timp după internare, starea lui a devenit din ce în ce mai rea, el a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, motiv pentru care medicii i-au realizat testul pentru COVID – 19. Când acesta a arătat pozitiv, aceștia au luat noi măsuri, însă problema e că până atunci nu era bănuit de un astfel de virus. Au fost luate suficiente măsuri?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *