BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Românii rămân fără autostrada Ploiești – Brașov

Autostrada mult așteptată, Ploiești – Comarnic – Brașov nu va mai avea loc! Din moment ce guvernarea PSD a căzut, proiectul cu chinezii nu a mai trecut de aprobarea în Parlament. Deci, s-ar putea să fim nevoiți să mai așteptăm câțiva ani până să vedem începutul autostrăzii. De altfel, surse din presă declară că guvernul Orban nu susține vechiul proiect al Dăncilei.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) nu a înregistrat o ofertă clară de la asociații chino – turce CCCC – Makyol pentru construirea Autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov. Deoarece oferta nu-i încântă destul pe guvernanți, dar nici pe chinezi, contractul pentru construirea autostrăzii nu a fost atribuit nici până astăzi.

Inclusiv în situația în care s-ar fi înțeles cu privire la contract, decizia ar fi trebuit să vină de la Guvern, deci tot nu ar fi fost posibil să treacă. Deja avem câteva declarații în fața presei din partea noului ministru al Transporturilor, din partea PNL, Lucian Bode.

Acesta a anunțat în fața presei că nu va susține proiectul PPP cu asociația chino-turcă. Noul ministru al Transporturilor cere o nouă analiză urgentă pe proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov, a cărui îndeplinire a fost prevăzută în parteneriat-public privat de către guvernul Dăncilă, după cum se arată în presă.

Noii guvernanți au declarat, cu privire la autostrada care ar trebui să traverseze Carpaţii prin Valea Prahovei, că proiectul are drept misiunea numai construirea secţiunii de 58 kilometri de la Comarnic la Braşov, deci n-ar include și Ploieşti – Comarnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *