avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

O nouă criză mondială! Milionarii au suportat cele mai mari pierderi din 2011!

Specialistii anunta o noua criza mondiala! Si este foarte aproape! Oamenii vor pierde milioane de dolari, iar datele arata ca averile celor mai bogați oameni ai lumii s-au redus major pentru prima dată în ultimii șapte ani.

 

Raportul a fost realizat de compania de consultanţă Capgemini.

În total, averea milionarilor s-a redus cu aproape 3% in comparatie cu acum 2 ani. Studiul arata ca, din 2011, in premiera, a scazut valoarea patrimoniilor celor mai bogati oameni ai lumii, dupa cum spun cercetatorii World Wealth Report 2019 (cei care au realizat studiul). Inclusiv numărul milionarilor s-a redus, in premiera, de la criza financiară din 2008. Fata de acum 2 ani, numărul milionarilor de pe plan mondial s-a redus cu 0,3%, numarand 18 milioane.

În Germania, numărul persoanelor care numara in patrimoniu mai mult de 1 milion de dolari a scazut la 1,35 milioane, respectiv 1,1% din populaţia ţării, dupa cum afirma presa germana.  Capgemini sustine ca scaderile sunt cauza unor conflictele comerciale internaţionale, a incertitudinii Brexit şi pierderile de pe burse.

Banca centrală germană crede ca scăderile bursiere de anul trecut au afectat puternic economia din Germania: in premiera, pentru ultimii 3 ani, veniturile gospodăriilor din Germania au scazut, iar investitorii au avut cele mai mari pierderi din 2008. Chiar si asa, tara din Nordul Europei este una dintre statele cu cei mai multi milioanri. Conform raportului Capgemini, prima in lume la aceasta categorie este SUA, apoi Japonia, Germania şi China – toate insumeaza 61,2% din procentul celor mai bogaţi oameni de pe planeta.

Studiul a mai afirmat si ca persoanele care au avut cele mai mari pierderi au fost cei super-bogaţi, care au o avere ce trece de 30 de milioane de dolari. Din ea, s-a redus aproximtiv 6%.  Capgemini a pus la socoteala inclusiv acţiuni, instrumente cu venit fix, investiţii alternative ca resursele naturale, fondurile speculative, valute forte şi bunuri imobiliare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *