BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

TOP 3 trucuri prin care miliardarii își antrenează mintea zi de zi

Mintea, precum sunt si muschii, trebuie exersati, cat mai mult si in orice fel, pentru a nu slabi puterea lor.

Cum credeti ca cei mai bogati oameni ai lumii, cumsunt afaceristii Ray Dalio, Elon Musk sau Charlie Munger au ajuns in acel punct? Inclusiv ei ne declara ca acesta este un punct important de atins pentru a deveni ceea ce noi numim “om de succes”.

Exerciții regulate, alimentație sănătoasă și meditația sunt secretele pentru functia cognitivă, dupa cum se arata in numeroase articole si studii.

O minte care este lasata fara exercitii, doar sa zaca, ei bine, asta va face: va zacea. Creierul functioneaza, in primul rand, prin intermediul neuronilor, respectiv celule nervoase, interconectate prin sinapse, care transportă ca un vehicul informația intre neuroni.

Cum sunt mușchii și organele, la fel și creierul se modifica, in timp, pe masura ce cresti in vârsta. Sinapsele nu mai transporta la fel de rapid “masina”, multe celule mor și nu se mai refac, masa totală a creierului scade.

Insa, nu trebuie sa panicam, nu deocamdata, cel putin, pentru ca studiile au demonstrat ca oamenii care-si antreneaza constant mintea scad viteza cu care imbatraneste corpul nostru si evita pierderile de memorie și îmbunătățește agilitatea mentală.

Mai jos am lasat scrise cateva modalitati prin care-ti poti antrena mintea eficient.

Puteti sa utilizati un model mental. Calitatea gândirii este direct proporțională cu numărul modelelor din cap. Asta inseamna ca daca ai in minte mai multe modele, vei gandi mai rapid.

Jocurile, de asemenea, va dezvolta mintea, incercati mereu sa va depasiti limitele: sudoku, puzzle, cuvinte încrucișate, rebus, integrame, ghicitori.

Foarte imporant este sa faci si multi sport, sa meditezi si sa ai o alimentatie cat mai corecta si sanatoasa.

De aceea, multi dintre cei care adopta un astfel de sistem de gandire urmeaza dieta mediteraneana, pentru ca-ti ofera tot ce ai nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *