BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Ecouri de la Poalele Tâmpei

ȘI A FOST : BRAȘOV 2023

*O NOU LOCAȚIE DE DESFĂȘURARE PENTRU ANUL ACESTA: HOTEL COSMO

Fiecare ediție a festivalului VIN LA MUNTE înseamnă definirea unei noi zone de interes.Anul acesta, povestea s-a mutat la o nouă locație, bineînțeles tot în Brașov. Dar a avut și puncte noi de atracție. Asta dacă ar fi să ne gândim doar la cramele care s-au adăogit, în mod suplimentar, la lista ediției trecute, pentru ediția curentă. Să mai remarcăm că și Brașovul convine de minune unei asemenea manifestări, că oamenii vor să vină la munte, asta pentru că îmbină relaxarea cu profesionalismul. Este de anticipat că festivalul nu și-a atins apogeul. El poate crește și după ediția 2024, cea următoare. La care, probabil, vom întâlni peste 85 de crame.

CRISTIAN și NICOLETA GĂLĂȚANU

Poate că o să ne scuzați/înțelegeți dacă începem cu concluziile. Dar, firește, niște învățăminnte trebuiesc întotdeauna trase, oricum ar sta lucrurile. Unele dintre cele doua vinuri, recompensate cu mare medalie de aur, pe care comisia de jurizare le-a blagoslovit, în cadrul concursului Vin la Munte – vor fi prezentate. Ca să vă faceți o idee despre exigență, astea două mari medalii au fost acordate dintr-un total de 60 de vinuri. Un vin alb a reușit performanța negativă de a primi o medie de 60 pct. Păi ce, credeați că asta e joacă de copii? Am tăiat in carne vie ? . Dar am și răsplătit vinul…

Vinul este importat de HappyWines și a fost cel mai bun Montepulciano pe care l-am încercat vreodată. Personal, nu ne interesează, musai, numai medaliile, doar că am dorit să scoatem în evidență că este un exemplar foarte reușit.

Multumiri speciale lui Daniel Bichir si lui Radu Rizea, știu domnii de ce: ca să n-o mai lungim, pentru tot!

*

Luna trecută am participat, din nou, la Festivalul de Vinuri “VIN LA MUNTE”, Editia a VI-a din Brasov, care a avut loc la Hotel Qosmo, organizat de Le Sommelier Depot BrașovDaniel Bichir.

Ne-am amintit că de la domnul somelier Vasile Ghimpu, am primit in trecut, primele si poate cele mai importante informații legate de conduita unui degustător de vin.

Pe ansamblu, trebuie spus că evenimentul a fost o reușită, vinurile bineînțeles excepționale, iar noi am avut onoarea să degustăm, fiecare, soiurile preferate – și să acumulăm informații noi, în acest frumos domeniu. M-am răsfățat cu spumantul preferat – și un roșu îmbătător, mă rog, mai multe ? …

EXPERIENȚE PLUS CUNOȘTINȚE EGAL REUȘITĂ!

Vin la Munte 2023Daniel Bichir și-a pus toată cunoștința și experiența de gazdă bună ca evenimentul să fie un succes. Și a reușit, pe deplin… dar vreau să dau Cezarului ce-i al Cezarului și să vă spun că ați fost vizitatori de excepție,atât voi, oamenii pe care nu v-am mai întâlnit niciodată și ați fost surprinși că “eu trebuie să și centrez, dar și să dau cu capul” în mică mea realitate viticolă – cât și voi, deja iubitori de Agape artă&natură, care ați venit cu noi, în spatele mesei, – și ne-ați impulsionat/îmbărbătat să mă ajutați/să ne ajutați să torn în pahare. Afectul comun, de fiecare data, îmi încarcă bateriile – și mă face mai mult ca oricând să mă gândesc că pot să reușesc în povestea aceasta de suflet. Vă îmbrățișez!(AdalB. MARTON). Alte opinii, culese – la cald – de la fața locului…veți întâlni, la fel, și mai departe…

Ziua POEZIEI

VIN LA MUNTE, a doua și ultima zi. A fost ziua poeziei, adică a recitalului susținut de poeții Daniela Șontică, Cezara Răducu, Nadia Petruse, la care se adaugă și Adrian Lesenciuc. Ni s-au adăugat și prozatorul Cezar Mihai Pârlog și poetul Marian Dragomir. În cele două zile, au mai fost, alături de noi, Iulian Cătălui, Anca Ianchiș, Eugen Gombos, Alex Maroiu și Florin Mureșan. Mulțumiri tuturor! Dar mai ales mulțumiri au fost îndreptate către organizatorul Daniel Bichir, owner al „Le Sommelier Depôt”, care (iată!) a ajuns la a șasea ediție a Festivalului „Vin la Munte”  – și care, nu de puține ori, a fost alături de evenimentele filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor din România.

CONCULZII la final!

” Vin la munte ” ed.a6a..

Poate cel mai mare Târg, Festival de vinuri de până acum organizat in Romania… Am avut de toate: concurs de vinuri(păstorit de Radu Rizea) , spectacole, master class-uri(vezi MC 1-2..5),etc….

Dar, pentru mine a avut totusi un inconvenient = a fost prea scurt!

TREBUIA SA DUREZE 3 ZILE!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *