BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

ARHIPELAGUL CELOR CINCI INSULE

MALTA ÎN 2022

Este un an cum nu se poate mai potrivit să vizitezi Malta ?

Când pleci în Malta ai avea să știi tot despre ea. Să cunoști tot. Exhaustiv. Și e firesc: nu vrei să plonjezi complet în necunoscut. Să te arunci cu capul înainte.

De exemplu, în 2020, este bine de știut, cele mai importante sectoare ale economiei Maltei erau: administrația publică, apărarea, educația, sănătatea și asistența socială (18,3 %); activitățile profesionale, științifice și tehnice; serviciile administrative și de sprijin (17,3 %) și comerțul cu ridicata și cu amănuntul, transporturile, serviciile de cazare și alimentație publică (14,0 %).

Jumătate  din exporturile Maltei se efectuează în UE (Germania 17 %, Franța 9 % și Italia 7 %). În afara UE, 6 % din exporturi se realizează către Singapore și respectiv Hong Kong.

Importurile Maltei provin în proporție de 57 % din celelalte state membre ale UE (Italia 20 %, Germania și Franța 7 %). Printre importurile din afara UE, se remarcă cele din China (8 %) și din Regatul Unit.

O DESTINAȚIE CÂT SE POATE DE SIGURĂ ȘI ATRACTIVĂ

Anul 2022 se arată ca unul foarte auspicios să vizitezi Malta. COVIDUL nu mai este o amenințare/și nici nu a fost niciodată pentru arhipelagul celor cinci insule malteze.

Destinația, cu predilecție insulară, se deschide din ce în ce mai mult spre lume. Maltezii au înțeles deja că nu pot sta singuri în fortărețele lor.

Iar, dintre turiști, britanicii – pur și simplu foiesc prin insule.

SUNT AȘTEPTĂRI LEGATE DE SFÂRȘITUL ANULUI ȘI DE REVELION 2022/2023 

Asta nu înainte de a-i menționa pe italieni, care sunt, chiar și geografic, cei mai aproape.

Probabil a treia națiune cu propensiune spre Malta poate fi numită Franța, care a avut și ea o influență certă asupra dezvoltării Maltei, mai ales în ultimele trei secole de istorie.

Și, chiar dacă nu au fost încă de la început, românii vin tare din urmă. Să sper că vor fi la fel și de Revelionul 2022/2023 – și, mai ales, în anul care urmează.

MIHAIL GĂLĂȚANU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *