BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Palatul Parlamentului a fost scos la vânzare de parlamentari?

Nu stim de ce, nu cel putin sigur deocamdata, de ce parlamentarii trebuie sa analizeze un raport ce priveste evaluarea clădirii în care acestia isi desfasoara activitatea profesionala.

Putem sta linistiti, insa, deocamdata, se arata a fi doar o valoare de inventar, adica nu un studiu de piață, construita pe o analiza a pietei, realizată de sau cu ajutorul celor mai importante firme din piata de real estate romaneasca.

Trecand peste aceste detalii, raportul arata ca Palatul Parlamentului ar valora 5,59 de miliarde de lei. Asta inseamna cam 1,18 miliarde de euro. A doua cea mai mare cladire administrativa din lume are si un teren neinclus in partea cladirii, ce valoareaza 4,29 miliarde lei, cam un miliard de euro. In aceasta ultima aproximare a fost introdusa si valoarea parcarii subterane de 13.286 metri pătrați, cu o valoare de 45,8 milioane lei.

  • Cel mai ambitios proiect al lui Ceasca

Construit în perioada comunismului nationalist de catre seful PCR, Nicolae Ceaușescu, Casa Poporului este cea mai grea clădire din lume și a doua ca suprafață (administrativa). Are 86 de metri în înălțime și încă 92 de metri în subteran. 9 nivele sunt la suprafata si sub, la fel.

Palatul Parlamentului ocupa al doilea loc în lume la categoria clădiri administrative, cu toate acestea mai mult de 70% din cladire nu are nici o functie propriu-zisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *