avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Mai multe locuri de muncă pentru străini. Cât câștigă?

Inspectoratul General pentru Imigrări a adaugat 10 mii de avize de angajare sau detaşare la cele initiale, pentru numărul anual de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România.

 

Statul roman promoveaza acest tip de masuri, deoarece exista cereri foarte mari de forţa de muncă în unele sectoare de activitate sau meserii, unde nu exista suficienti lucrători români; pe de alta parte, ultima decizie are drept scot evitarea situaţiilor în care cetăţenii străini lucrează în tara noastra fără forme legale, dupa cum se exprima statul intr-un comunicat IGI.

In al treilea trimestru al acestui an s-a inregistrat o majorare importanta a numărului de solicitanti pentru eliberarea avizelor de angajare.

In fiecare luna au fost eliberate, în medie, mai mult de 2.200 de astfel de documente, a anuntat Inspectoratul General pentru Imigrări.

S-a ajuns la 30.000 de locuri pentru lucratorii nou-admişi, in total, in urma deciziei de suplimentare; la aceasta masura a fost analizat inclusiv potenţialul de dezvoltare economică a tarii, necesitatea de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, neasigurata de lucrătorii români, dar şi pentru a evita situatiile in care strainii muncesc fara forme legale la noi, spune IGI.

Conform HG nr. 34 privind stabilirea contingentului pe tipuri de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2019, IGI a avut posibilitatea de a elibera avize pentru un număr de 20 de mii de cetăţeni străini, lucrători nou-admişi pentru următoarele tipuri de lucrători: permanenţi, stagiari, sezonieri, transfrontalieri, înalt calificaţi, detaşaţi, ICT (persoane transferate în cadrul aceleiaşi companii).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *