BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Ce mașini vor fi interzise în curând! Sunt vizați 2.4 milioane de români!

Ministrul de la mediu, Grațiela Gavrilescu, a declarat zilele trecute că mașinile cu normele de poluare Euro 0, 1, 2 sau 3 vor fi interzise, iar ca soferii romani cu aces tip de masina nu le vor mai putea circula pe drumurile publice.

„Trebuie să ne gândim foarte bine pentru anul viitor la o metodă prin care toate maşinile care au Euro 0, 1, 2, 3 să fie cumva îndepărtate de pe piaţă. Acest lucru trebuie să fie făcut numai printr-o asumare, dar şi printr-un mod în care să nu putem fi atacaţi la Curtea Europeană de Justiţie a Uniunii Europene”, a declarat Gavrilescu.

De la 1 februarie 2018, taxa auto a fost scoasa, iar toate persoanele care platisera taxa de înmatricularea autovehiculelor o vor primi.inapoi. Acuma, dupa ce anterior spusese Graţiela Gavrilescu că Timbrul de mediu va fi inlocuit cu alta taxa, ne face marea surpriza.

Deocamdata, pare singurul inlocuitor posibil. Cel putin temporar:

„Dorim ca acea contribuţie sub deviza să nu aibă o amprentă financiară importantă asupra noastră. Nu avem o variantă finală, pentru că avem un cumul de calcul care nu este gata. Când începem să lucrăm în sistemul matematic, apar şi alte variante şi constaţi că trebuie să reiei calculele de la capăt. Noi am crezut că putem finaliza o variantă până la finalul anului, dar nu am putut. Nu vă mai pot promite un orizont de timp, legat de acest subiect, vă spun sincer. O să mai dureze”, a spus ministrul.

In cazul in care nu doresti sa-ti schimbi masina, vei fi obligat la plata unui impozit foarte mare, mai ales in raport cu cei care au maşini cu motoare identice din punct de vedere al cilindreei, dar cu norme de poluare diferite: Euro 4, 5 sau 6:

„Un astfel de demers se aliniază şi obiectivului CE care recomandă implementarea unui sistem de impozitare a autovehiculelor care să aibă în vedere criterii relevante din punct de vedere a protecţiei mediului, cum ar fi emisiile de CO2, vârsta autovehiculelor şi nu doar criterii de natură tehnologică”, a mentionat Daniel Anghel, liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica, PwC România.

Numai in Capitala locuitorii au 600.000 de maşini Euro 0, 1, 2 sau 3, ceea ce inseamna ca 35% din totalul proprietarilor de masini vor achita impozite legate de poluare.

Totodata, in tara sunt inmatriculate 6.4 milioane de masini, din acestea, in jur de 2.4 milioane vor trebui sa plateasca impozite (cei care se incadreaza in Euro 0-3).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *