avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

OMV Petrom are de înfruntat un an foarte greu, în 2019

Una dintre cele mai importante firme din tara noastra, OMV Petrom, are realizat pentru anul acesta un buget cam ciudat, intrucat tot ce cuprinde este in scadere. Aproape ca nici nu conteaza despre ce vorbim, fie ea cifră de afaceri, venituri, profit, firma va avea de infruntat un an foarte greu, daca nu cumva cel mai greu de pana acum.

Bugetul OMV Petrom cuprinde numai cifre în scădere in comparatie cu anul precedent, dupa cum arata si portalul de specialitate e-nergia.

„Veniturile din vânzări vor fi sub nivelul actual din 2018, din cauza implementării prețului reglementat la gaze naturale și a scaderii volumelor de vânzări de gaze naturale, efect parțial compensat de creșterea volumelor de vânzări de energie electrică și de produse petroliere”, se arata in comunicatul OMV.

Petrom estimeaza pentru anul acesta numai un profit net de 3,2 miliarde de lei, adica mult mai putin decat anul precedent, cand avusese 3,88 de miliarde inregistrare in contabilitate (in scadere cu 17%).

Daca facem analiza pe segmente, pentru partea de explorare şi producţie „declinul mediei anuale a producției este estimat a fi de până la 4% comparativ cu 2018, fără a include inițiativele noi de optimizare a portofoliului”.

„Optimizarea portofoliului: concentrarea continuă pe barilii cei mai profitabili, 51 de zăcăminte marginale vor fi vândute până la sfârșitul anului 2019″, se spune in rapoartele comunicate de compania de petrol si gaze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *