BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Internet Explorer va fi închis definitiv

Microsoft a anunțat că din 2021 acesta nu va mai oferi suport pentru Internet Explorer 11 în privința aplicațiilor și serviciilor sale Microsoft 365.

Din 17 august 2021 Internet Explorer 11 nu va mai putea fi folosit în cadrul serviciilor online Microsoft, cum suntOffice 365, OneDrive, Outlook și multe altele. În același timp, compania închide suportul pentru Internet Explorer 11 cu aplicația web a Microsoft Team în timpul acestui an, proces care se va termina pe 30 noiembrie.

  • Care este motivul?

Microsoft a menționat totuși că firmele vor putea să acceseze site-urile vechi care au fost special construite pentru Internet Explorer, până când Microsoft va scoate în mod definitiv suportul pentru Internet Explorer 11 pentru Windows 10.

Totodată, Microsoft a mai anunțat că vrea să elimine inclusiv suportul pentru versiunea veche a Microsoft Edge începând din 9 martie 2021.

Ulterior îndeplinii termenului menționat, versiunea veche Edge nu va mai avea actualizări de securitate. Microsoft a trecut toți utilizatorii Windows 10 existenți pe noul browser Edge bazat pe Chromium, iar următoarele dispozitive și actualizări de caracteristici Windows vor include noul browser Edge.

Noul tip de Edge a fost creat în mod special pentru întreprinderi, iar Microsoft a transmis că are în plan ca utilizatorii săi să utilizee Edge pe bază de Chromiun, în loc de a face un mix între Chrome și Internet Explorer.

“Avem un browser care primește actualizări regulate și care va funcționa atât pe Windows 7, cât și pe Mac”, afirmă Joe Belfiore de la Microsoft.

Microsoft a și declarat că la lansarea lui Project Spartan în 2015 (viitorul Edge) a reprezentant de fapt sfârșitul lui Internet Explorer. Microsoft a etichetat Internet Explorer drept o „soluție de compatibilitate”, deci nu browser, și a promovat scoaterea din funcțiune a acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *