BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

CLOSER™ – Soluția perfectă pentru combaterea afidelor din culturile de legume și a diminuării transmiterii virusurilor la plantele de cultură

CLOSER™, Corteva, solutia perfecta pentru combaterea afidelor din culturile de legume, diminuarea transmiterii virusurilor la plantele de cultura

Afidele pot provoca daune în culturile de legume în mod direct, datorită hrănirii cu sevă și indirect, prin transmiterea virusurilor.

Prevenirea apariției virusurilor este și trebuie să fie o preocupare de bază a fermierilor. Astfel, managementul controlului afidelor devine din ce în ce mai important.

Virusurile sunt transmise de mai multe specii de afide care sunt vectori ai transmiterii virusurilor în aproximativ 80% din cazuri. Trebuie să știm că o singură generație de afide poate consuma 30-40 tone de sevă elaborată.

Afidele sunt vectori principali care transmit peste 50 de viroze la plantele de cultură, printre care virusul mozaicului castravetelui (CMV-cucumber mozaic virus), piticirea și îndesarea ardeiului (Pepper rosette disease), mozaicul galben al ardeiului (Alpha mozaic virus), tomate (TAMV -tomato acuba mozaic virus).

Pentru combaterea cu succes a afidelor din culturile de ardei, castraveti, dovlecei, crisanteme, galbenele, gerbera, pepeni galbeni, tomate, vinete si plante decorative , compania Corteva a lansat începând cu anul 2020 insecticidul CLOSER™care are la bază o substanță activă nouă, sulfoxaflor, denumită sub numele de brand Isoclast™ active.

Insecticidul CLOSER™ pe bază de Isoclast™ active este omologat la doza de 0.4-0.2L/ha functie de cultura.

Insecticidul CLOSER™ pe bază de Isoclast™ active are câteva caracteristici care îl disting pe piața insecticidelor:

  • Are efect de șoc și rezidual excepțional, insectele fiind combătute în 2-3 zile de la aplicare;
  • Are o stabilitate foarte bună la razele UV și este foarte rezistent la spălare;
  • De asemenea, în momentul în care este diluat în apa cu pH-uri diferite, dovedește o stabilitate foarte ridicată;
  • Datorită acțiunii sistemice și translaminare, insecticidul pătrunde și sub frunze, între plante și lăstari, asigurând astfel controlul eficient al afidelor ascunse;
  • Isoclast™ active se diferențiază de alte soluții datorită faptului că este foarte eficient împotriva insectelor rezistente la alte tipuri de insecticide;
  • CLOSER™ este compatibil cu alte produse și se degradează rapid în sol și nu persistă în mediul înconjurator.

Isoclast™ active este cea mai eficientă soluție pentru combaterea insectelor cu aparat bucal de înțepat și supt, precum afidele.

Aplicarea insecticidului CLOSER™ pe bază de Isoclast™ active asigură combaterea afidelor și contribuie eficient la diminuarea riscului transmiterii virusurilor, având impact pozitiv asupra producțiilor mari și de calitate.

Adrian Ionescu – Category Marketing Manager Fungicides, Insecticides & Biologicals
Romania & Moldova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *