avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

HORTUS FLORI: o expoziție de bună dispoziție

FLORI, FETE SAU PERSONALITĂȚI ?!

Un adevărat eveniment

Am vizitat-o două zile la rând – și tot nu m-am săturat de ea. De expoziția de la Horticultură/Agronomie. Mi-au semnalat și alții că este un real eveniment. Practic, era imposibil și să treci prin zonă și să nu o frecventezi. Să nu o frunzărești. La propriu. Plus că puteai, tot prin zonă, să te întâlnești cu o sumedenie de lume cunoscută. De exemplu, eu chiar m-am întâlnit cu însuși ministrul Agriculturii, întovărășit de vicerectorul Florin Stănică, ambii surâzători și binedispuși, așa cum trebuie să fie la o expoziție de flori.

Este un nemaipomenit obiectiv de week-end. Mai ales acum, în mai. Pentru că îți înseninează gândurile și te pune în armonie cu natura. Pentru că te face să evadezi din lumea meschină a grijilor și te orientează către cele perene: copaci, flori, arbuști și alte feluri de pomișori.

TE APROPIE DE NATURĂ ȘI DE VIAȚA ADEVĂRATĂ

Pentru că te apropie de viața adevărată.

Chiar dacă numai pentru un soi de week-end (mai lung). Sigur că te întorci cu ceva de acolo, nu revii acasă cu mâna goală. Dar poate îți iei un curmal sau smochin(este numai 10 lei! – un preț absolut incredibil) – sau, cine știe, niște năzbâtii de floricele. De la cele mai obscure, de la cele mai modeste (să zicem panseluțe!) – la crini, stânjenei sau alte flori de-a dreptul imperiale.

Dacă ți se face foame, poți să înhați și o porție de mici. Și să cumperi vin bun/și convenabil pentru acasă: că doar de aia există stațiunea de cercetare de la Pietroasa, cu o mare varietate de soiuri de struguri/deci, și vinuri.

DACĂ NU AI APUCAT SĂ AJUNGI ANUL ACESTA, ATUNCI MĂCAR LA ANUL ?

Și dacă nu ai apucat să ajung anul ăsta, poate să-ți fie de învățătură (de minte) pentru la anul. Poți paria pe faptul că se ține în fiecare an.

Un avantaj pentru horticultori este că le fidelizează clienții micilor florării/firme, care vin și expun, cu conștiinciozitate an de an. Te trezești cu un client în fața tarabei, care spune:

  • Hei dar eu am luat de aici acum doi ani un zmeur și acum am o tufă întreaga acasă!
    Sau altul, care pretinde că tot de la dumneata am cumpărat niște căpșuni pe care le-am plantat pe lângă gard și mi-au ieșit cu toatele.

Și tonusul este, aici, extraordinar.

Între flori n-ai cum să nu înflorești și tu, simplu client, simplu muritor, simplu om venit la expoziție, cum vine orice om, să caște gura. Și să bage la cap. Puieți? Puieți. Cât își dorește sufletul. Am văzut niște peri care fac pere, nu micșunele. Și nu scumpi. Cam așa, cam la treizeci-treizeci și cinci de lei. Să tot cumperi. Pentru acasă. Și să te întorci să plantezi. Vei avea, mai apoi, la ce să vii, în grădină sau pe terasă. În ghivece. Să vezi cum, în fiecare zi, a mai crescut un pic… ?

mihail.galatanu@talk21.com

EVENIMENTUL HORTUS FLORSHOW

Evenimentul HORTUS FLORSHOW ROMANIA   a ajuns un CLASIC al horticulturii românești. Manifestarea este dedicată HORTICULTURII pe ansamblu– înțelegând aici floricultura, pomicultura, legumicultura) – și se adreseaza profesionistilor din sector si publicului larg.

Evenimentul are loc in Bucuresti, in cadrul Manifestarii Zilele Horticulturii Bucurestene (care a trecut, deja, de editia a zecea!), in parteneriat cu firme private.

Perioada de desfasurare: în MAI, întotdeauna.

Loc de desfăsurare:

zone externe din cadrul Universitații de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

ZONA STANDURI CU VÎNZARE (intrarea principala în campusul USAMV – Agronomia): peste 30 de standuri.

Suprafața este/poate fi standard (de 40 mp) – sau diferită, pe care fiecare expozant si-o amenajeaza cum doreste (cu cort, mobilier propriu etc). Poate fi împărtită între mai mulți expozanț: 2 sau 3 expozanti etc.

Durata: 4 zile.

Există acces la apă și  curent electric, pază permanentă, parcare, acces cu mașinile pentru a descărca materialele(asta pentru expozanți, firește).

Info suplimentare:
hortusromania@gmail.com
www.florshowromania.ro
www.usamv.ro

*

Categorii de produse ce pot fi expuse și vândute:
Plante ornamentale și flori
Produse horticole
Material săditor floricol, pomicol si legumicol
Produse si accesorii pentru grădinărit
Amenajări exterioare
Mașini și instalatii horticole
Articole pentru florării
Servicii pentru întreprinderi
Produse agro-alimentare tradiționale și de artizanat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *