BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Corteva raportează rezultatele celui de-al treilea trimestru până în prezent și oferă informări pentru întregul an

WILMINGTON, Del– Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) („Corteva” sau „Compania”) a raportat rezultatele financiare pentru al treilea trimestru și pentru cele 9 luni încheiate la data de 30 septembrie 2021.

Prezentarea generală a rezultatelor financiare pentru T3 2021
Vânzări nete Venituri din op. Cont. (Dupa impozitare) EPS (Câștig pe acțiune)
GAAP $2.4B $36M $0.05
vs. T3 2020 +27% +109% +110%
Vânzări Organice1  EBITDA1  Operațional          EPS1 Operațional     
NON-GAAP $2.3B $(51)M $(0.14)
vs. T3 2020 +24% +72% +64%
Prezentarea generală a rezultatelor de la începutul anului 2021
Vânzări nete Venituri din op. cont. (dupa impozitare) EPS (Castig pe actiune)
GAAP $12.2B $1.7B $2.23
vs. până în prezent 2020 +11% +154% +162%
Vânzari Organice1 EBITDA1 Operational EPS1 Operational
NON-GAAP $12.0B $2.31B $2.06
vs. până în prezent 2020 +9% +25% +41%

Principalele evoluții ale trimestrului

 • Vânzările nete pentru cel de-al treilea trimestru au crescut cu 27% față de anul precedent, fiind conduse de America Latină și America de Nord2. Vânzările organice1 au crescut cu 24% în aceeiași perioadă, cu creșteri de volum și de preț ca urmare a introducerii continue a noilor tehnologii și o execuție puternică la nivel global.
 • Vânzările nete pe segmentul de Produse de Protecție a plantelor au crescut cu 22%, iar vânzările organiceau crescut cu 19% pentru trimestrul al treilea. Toate regiunile au înregistrat creșteri de vânzări pe parcursul trimestrului. Vânzările de produse noi au determinat creșterea volumului, conduse de insecticidul IsoclastTM.
 • Vânzările nete de semințe au crescut cu 41% iar vânzările organice1 au crescut cu 37% față de aceeiași perioadă a anului trecut. Creșterile de volum au fost la scară largă, conduse de America de Nord.  Prețul a crescut cu 19% la nivel global, determinat de deciziile de business din America Latină și de reducerea volumului de porumb reînsămânțat în America de Nord.
 • În standardul GAAP veniturile și câștigul per acțiune (EPS) din operațiuni continue au fost 36 milioane $ și, respectiv, 0.05 $ pe acțiune în cel de-al treilea trimestru din 2021. Creșterea puternică a prețurilor și câștigurile din volum au condus la îmbunățirea EBITDA1 Oprațional cu 72%, comparativ cu aceeiași perioadă a anului trecut.
 • În cel de-al treilea trimestru, Compania și-a continuat progresul de creștere al productivității compensate parțial de impactul creșterii continue a costurilor cu materiile prime și al altor condiții din piață.
 • Compania a declarat anterior că a furnizat estimări privind EBITDA operațional1 cuprinse în intervalul de 2.5 – 2.6 milarde $. Corteva și-a mărit estimatul veniturilor nete pentru a se încadra în intervalul 15.0 – 15.7 miliarde $ și a crescut EPS1 operațional pentru a se încadra în intervalul de 2.05$ – 2.15$ pe acțiune.
 1. Vânzări organice, EPS Operațional, și EBITDA Operațional sunt măsuri non-GAAP. Vezi pag. A-6 pentru detalii America de Nord cuprinde SUA si Canada. EMEA se definește ca Europa, Orientul Apropiat and Africa 3. Corteva nu este capabilă să reconcilieze măsurile sale financiare care nu sunt in conformitate cu GAAP, pe o baza orientativa. cu cele mai comparabile măsuri financiare ale GAAP din SUA, deoarece nu este în măsură să prezică cu certitudine rezonabilă elemente din afara sferei pe care o controlează. A se vedea pagina 6 pentru discuții suplimentare. 4 Enlist E3™ soia este dezvoltat în comun de Corteva Agriscience LLC și MS Technologies™ 5 5. Reprezintă o acoperire a pieței totale din America de Nord, inclusiv marca, concurenți și licențiați. 6. Acțiunile din stocul comun al societății pot fi răscumpărate periodic în tranzacții pe piața liberă sau în tranzacții private. Calendarul, numărul și valoarea efectivă a acțiunilor răscumpărate în cadrul programului autorizat de răscumpărare a acțiunilor al societății vor fi determinate de conducere la discreția sa și vor depinde de o varietate de factori, inclusiv prețul de piață al acțiunilor comune Corteva, piața generală și condițiile economice; cerințe legale aplicabile și alte considerații comerciale.
CORTEVA AGRISCIENCE ÎL NUMEȘTE PE CHUCK MAGRO DIRECTOR EXECUTIV
Lider dovedit cu o experiență vastă în agricultură la nivel mondial

Consiliul de administrație Corteva a anunțat că l-a numit pe Chuck Magro noul director executiv al companiei, începând cu data de 1 noiembrie 2021. De asemenea, el se va alătura și Consiliului de administrație al companiei. Domnul Magro a ocupat recent funcția de director executiv al Nutrien și aduce companiei Corteva o experiență vastă în conducerea companiilor agricole globale, sprijinind în același timp crearea de valoare semnificativă pentru toți partenerii.

James C. Collins, Jr. se va retrage din Corteva la sfârșitul anului și va lucra împreună cu domnul Magro pentru a asigura o tranziție de succes.

Actualizări:

Sistemul Enlist™ de control al buruienilor a fost consolidat prin omologarea Conkesta E3™4

 • A fost lansat sistemul Enlist E3™4 pentru cultura de soia în Brazilia, Uruguay și Argentina și lansat Conkesta E3™4 în Brazilia – au fost inițiate studii ale consumatorilor în regiune, cu aceasta tehnologie care se așteaptă să consolideze poziția pe piata culturii de soia în America Latină
 • Anticipează performanța puternică a sistemului Enlist E3™4  pentru cultura de soia pe piețele din SUA pentru sezonul 2021, pe baza rapoartelor inițiale, cu o cerere mai mare preconizată în 2022
 • Se așteaptă ca sistemul Enlist™ de control al burienilor să genereze venituri de peste 800 milioane $ pentru întregul an 2021 – pe cale de a dubla performanța din 2020

Creșterea continuă a noilor produse de protecție a plantelor consolidează puterea portofoliului

 • Creșterea vânzărilor pe produsele de protecție a plantelor – până la 335 milioane $ față de anul 2020, reflectând perspective de creșteri în toate regiunile
 • A continuat să impulsioneze progresul în ceea ce privește noile lansări de produse de protecție a plantelor5, prima înregistrare fiind cea a fungicidului Adavelt™ care a fost peste așteptări
 • Consolidarea poziției în sectoare de mare valoare, cum ar fi gestionarea nutrienților și produselor biologice – se așteaptă ca 17 tehnologii biologice să se lanseze5 în 2021 și 2022, acoperind fiecare regiune

Prețurile, productivitatea și execuția lanțului de aprovizionare permit extinderea marjei comerciale

 • Gestionarea activă a costurilor determinate de piață asupra materiilor prime esențiale prin executarea puternică a prețurilor și a productivității pentru a îmbunătăți marja de profit.
 • Provocările legate de transport și logistică în mai multe industrii au dus la întârzieri și la creșterea costurilor de producție, cererea rămânând ridicată și serviciile contractate
 • Atenuarea impactului unor provocări date de aprovizionarea externă și maximizarea operațiunilor prin strategia flexibilă de aprovizionarea în protecția plantelor, împreună cu rețeaua gloabală de producție de semințe

Consolidarea angajamentului de a oferi plus valoare investitorilor

 • Au fost reafirmate obiectivele pe termen mediu cu privire la așteptările anului 2022 pentru dezvoltarea continuă a tehnologiei și avantajele geografice, reflectând puterea pieței și execuția Corteva
 • S-au returnat aproximativ 1 miliard $ către acționari în primele 3 trimestre, prin dividente și răscumpărări de acțiuni.
 • Compania se așteaptă să livreze acționarilor cel puțin 1.3 miliarde $ pentru tot anul, inclusiv minim 900 de milioane $ în răscumpărări de acțiuni6

Rezumatul anului până în prezent – 2021

Pentru cele nouă luni încheiate la 30 septembrie 2021, vânzările nete au crescut cu 11% față de aceeiași perioadă a anului trecut. Vânzările organice1 au crescut cu  9%. Vânzările au crescut în toate regiunile, cu câștiguri organice1 de două cifre în America Latină.

Volumul vânzărilor a crescut cu 6% față de aceeiași perioadă a anului anterior, cu câștiguri în ambele segmente conduse de introducerea permanentă a noilor tehnologii. Vânzările de noi produse de protecție a plantelor au condus la creșterea vânzărilor nete de două cifre pe segment, cu o creștere organică1 de 13%.

Vânzările nete pentru segmentul de semințe au crescut cu 8% la începutul anului, în principal datorită creșterii suprafeței semănate în America de Nord2 și a câștigurilor din acțiuni datorită produsului Safrinha din Brazilia.

Prețurile au crescut cu 3% față de anul anterior, cu câștiguri în ambele segmente și în toate regiunile. Prețurile mai mari reflectă execuția continuă a unei strategii de preț-valoare la nivel global și prețurilor pentru materii prime și costuri logistice mai mari.

Veniturile din operațiunile continue după impozitul pe profit conform standardului GAAP au fost 1.7 miliarde $ până în prezent în 2021. EBITDA Operațional1 pentru perioada dată a fost 2.31 miliarde $, în creștere cu 25% față de anul precedent.

T3 T3 % %
(în milioane $, exceptand cazul cand se mentionează altfel) 2021 2020 Variație Variație Organică1
Vânzări nete $2,371 $1,863 27% 24%
America de Nord $590 $487 21% 20%
EMEA $390 $315 24% 19%
America Latină $1,097 $805 36% 31%
Asia Pacific $294 $256 15% 16%
De la începutul anului De la începutul anului % %
(în milioane $, exceptand cazul cand se mentionează altfel) 2021 2020 Variație Variație Organică1
Net Sales $12,176 $11,010 11% 9%
North America $6,175 $5,818 6% 5%
EMEA $2,702 $2,425 11% 7%
Latin America $2,203 $1,754 26% 27%
Asia Pacific $1,096 $1,013 8% 7%

Rezumat Segment Protecția Plantelor

Vânzările nete pentru segmentul de protecție al plantelor au fost de aproximativ 1.6 miliarde $ în al treilea trimestru al anului 2021, comparativ cu aproximativ 1.3 miliarde $ în al treilea trimestru din 2020. Rezultatul s-a datorat unei creșteri de 16% a volumului de vânzări, a unui impact favorabil a cursului valutar de 3% și a unei creșteri de 3% a prețului local.

Creșterea volumului de vânzări a fost determinată de lansarea continuă de noi produse, inclusiv insecticidul IsoclastTM și erbicidul ArylexTM, împreună cu cererea puternică a consumatorilor și un început accelerat al sezonului în America Latină, care, în acest trimestru, s-au materializat în vânzări de aproximativ 100 milioane $ care, în mod obișnuit se petreceau în trimestrul al patrulea.

Aceste câștiguri de volum au fost parțial afectate de un impact negativ de aproximativ 70 milioane $, ca urmare a deciziei noastre de a elimina treptat produsele selectate cu marjă mică de vânzare.

Creșterea prețului a fost determinată de câștigurile din America Latină. Impactul favorabil al cursului valutar s-a datorat Realului Brazilian.

Marja EBITDA operational a fost 206 millioane $ în al treilea trimestru al anului 2021, în creștere cu 58% față de al treilea trimestru al anului 2020.

Creșterea volumului de produse noi, menținerea execuției prețurilor, productivitatea și impactul favorabil al cursului valutar, depășesc costurile de achiziție mai ridicate, inclusiv costurile materiilor prime și costurile generale.

T3 T3 % %
(în milioane $, exceptand cazul cand se mentionează altfel) 2021 2020 Variație Variație Organică1
America de Nord $422 $390 8% 8%
EMEA $237 $198 20% 17%
America Latină $763 $559 36% 31%
Asia Pacific $211 $193 9% 10%
Total Vânzări nete T3 Protecția Plantelor $1,633 $1,340 22% 19%

Vânzările nete pe segmentul de produse de Protecția Plantelor au fost de aproximativ 5,2 miliarde $ pentru primele 9 luni a anului 2021, comparativ cu aproximativ 4.5 miliarde $ în primele nouă luni ale anului 2020.

Creșterea s-a datorat unei creșteri de 9% a volumului, a unei creșteri de 4% a prețurilor și a unui impact favorabil a cursului valutar de 3%, compensată parțial cu un impact nefavorabil de 1% asupra portofoliului.

Creșterea volumului de vânzări a fost determinată de lansarea continuă de produse noi, inclusiv a erbicidului ArylexTM  și insecticidului IsoclastTM. Aceste câștiguri au fost afectate parțial de un impact negativ de aproximativ 200 milioane $ ca urmare a deciziei noastre de a elimina treptat produsele cu marjă mică de vânzare.

Creșterea prețurilor a fost determinată în primul rând de câștigurile din America Latină și America de Nord,

inclusiv prețuri mai mari pentru materii prime și costuri logistice. Impactul favorabil al cursului valutar s-a datorat în primul rând monedei euro. Impactul asupra portofoliului a fost determinat de cesionările din Asia Pacific, care au avut loc în cursul anului trecut.

EBITDA operațional pe segment a fost de 897 milioane $ pentru primele nouă luni ale anului 2021, în creștere cu 32% față de primele nouă luni ale anului 2020. Mixul favorabil de produse oferite clientilor, lansarea continuă de noi produse, precum și acțiunile continue privind costurile și productivitatea au compensat costurile de achiziție mai ridicate, inclusiv costurile materiilor prime. Marja EBITDA pe segment s-a îmbunătățit cu mai mult de 230 de puncte de bază față de perioada anterioară a anului.

De la începutul anului De la începutul anului % %
(în milioane $, exceptand cazul cand se mentionează altfel) 2021 2020 Variație Variație Organică1
America de Nord $1,693 $1,528 11% 10%
EMEA $1,304 $1,163 12% 6%
America Latină $1,361 $1,086 25% 25%
Asia Pacific $808 $717 13% 11%
Total vânzări nete de la începutul anului protecția plantelor $5,166 $4,494 15% 13%

Rezumat Segment Semințe

Vânzările nete pentru segmentul de Semințe au fost de aproximativ 738 milioane $ în al treilea trimestru al anului 2021, în creștere cu aproximativ 523 milioane $ față de al treilea trimestru al anului 2020. Acest rezultat s-a datorat creșterii prețurilor cu 19%, creșterii volumului cu 18% și a unui impact favorabil al cursului valutar de 4%.

Creșterea prețului a fost condusă de execuția puternică în America Latină, asociată cu un volum mai mic de replantare a porumbului în America de Nord.

Volumele mai mari au fost determinate de randamentul mai mic al porumbului și al bumbacului în America de Nord, împreună cu vânzările mai mari ale altor semințe în India. Aceste creșteri de volum au fost parțial compensate de cererea timpurie robustă pentru porumb în America Latină și de o soluționare timpurie a sezonului rapiță în Canada, care a transferat aproximativ 80 milioane $ din vânzări în trimestrul al doilea.

Impactul favorabil al cursului valutar s-a datorat în principal monedelor locale, și anume Randului Sud African și Realului Brazilian.

EBITDA operațional pe segment a fost de (217) milioane $ în al treilea trimestru al anului 2021, în creștere cu 23% față de anul anterior. Execuția continuă a prețurilor, volumele mai mari, redevențe mai mici și acțiuni continue în materie de costuri și productivitate, care să depășească compensarea costurilor mai ridicate, inclusiv a costurilor materiilor prime și a costurilor cheltuielilor fixe cu administrarea afacerii .

T3 T3 % %
(în milioane $, exceptand cazul cand se mentionează altfel) 2021 2020 Variație Variație Organică1
America de Nord $168 $97 73% 71%
EMEA $153 $117 31% 22%
America Latină $334 $246 36% 32%
Asia Pacific $83 $63 32% 32%
Total Vânzări nete T3 Semințe $738 $523 41% 37%

Vânzările nete pentru segmentul de semințe au fost de aproximativ 7.0 miliarde $ pentru primele nouă luni ale anului 2021, în creștere de la aproximativ 6.5 miliarde $ în aceeiași perioadă a anului trecut. Creșterea s-a datorat unei creșteri de 4% a volumului, unei creșteri de 3% a prețurilor și impactului favorabil al cursului valutar de 1%.

Creșterea volumului a fost determinată de creșterea vânzărilor de soia și porumb în America de Nord, de creșterea cotei de piață în Brazilia Safrinha și de creșterea de rapița în Canada. Câștigurile generate de creșterea prețurilor au fost determinate de adoptarea puternică a unei noi tehnologii pentru semințe, cât și de execuția prețurilor în America Latină și EMEA; un alt factor pozitiv a fost creșterea prețului porumbului cu 4% la nivel global. Aceste câștiguri au fost parțial compensate de presiunea competitivă a prețurilor la soia din America de Nord, unde prețul a scăzut cu 3%.

Cursul valutar favorabil a fost determinat în primul rând de dolarul canadian și de euro care au compensat impactul negativ al ratei de schimb al monedei braziliene.

EBITDA operațional pe segment a fost de 1,5 miliarde $ pentru primele nouă luni ale anului 2021, în creștere cu 13% față de anul anterior. Execuția prețurilor, creșterea volumului, redevențele mai mici, acțiunile continue privind costurile și productivitatea și reducerea cheltuielilor aferente datoriilor neperformante au compensat mai mult decât costurile mai mari de aprovizionare, transport și depozitare.

Marja EBITDA operațional pe segment s-a îmbunătățit cu mai mult de 240 de puncte de bază față de aceeași perioadă a anului anterior.

De la începutul anului De la începutul anului % %
(în milioane $, exceptand cazul cand se mentionează altfel) 2021 2021 Variație Variație Organică1
America de Nord $4,482 $4,290 4% 3%
EMEA $1,398 $1,262 11% 8%
Latin America $842 $668 26% 30%
Asia Pacific $288 $296 (3)% (4)%
Total vânzări nete semințe de la începutul anului $7,010 $6,516 8% 7%

Anul 2021 actualizat

Compania și-a revizuit în sens pozitiv estimările privind vânzările nete furnizate anterior pentru tot anul 2021, iar în acest moment se așteaptă vânzări nete între 15.5 – 15.7 miliarde $, care la mijlocul anului reprezintă o creștere netă a vânzărilor de aproximativ 10% pe anul curent.

Compania se așteaptă ca EBITDA1 operațional să fie în intervalul de 2.5 – 2.6 miliarde $, ceea ce reprezintă o creștere anuală estimată de 22%. EPS (câștigul pe actiune) operațional a fost crescut de la 2.05 $ la 2.15 $ pe acțiune, ceea ce reprezintă o creștere de 40%. Corteva declară ca nu poate să reconcilieze rezultatele financiare viitoare non-GAAP cu cele GAAP; Compania nu poate previziona, fără a face eforturi nerezonabile, apariția anumitor evenimente ulterioare semnificative asupra cărora nu are nici un fel de control.

Conferință online cu investitorii pentru al treilea trimestru

Compania va organiza ‘o conferință ’on-line’’ cu investitorii pentru a prezenta rezultatele celui de-al treilea trimestru si perspectivele pentru activitatea viitoare. Prezentarea care va acompania conferinta ‘’on-line’’ poate fi găsită pe ‘’site’’-ul Companiei la pagina ’’Investor ‘’Events and Presentations’’. O înregistrare a acestui eveniment va putea fi gasita pe ’site’’-ul Companiei pe pagina Investor Events and Presentations page.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmăriţi Corteva Agriscience pe FacebookInstagramLinkedInTwitter şi YouTube

Declarație de atenționare cu privire la declarațiile anticipative:

Prezenta comunicare conține declarații anticipative în sensul secțiunii 21E din Legea Bursei de Valori Mobiliare din 1934, astfel cum a fost modificată, și al secțiunii 27A din Legea privind valorile mobiliare din 1933, așa cum a fost modificată, care sunt destinate să fie acoperite de dispozițiile de protecție a portului pentru declarațiile anticipative cuprinse în Legea privind reforma litigiilor privind titlurile de valoare private din 1995, și pot fi identificate prin utilizarea lor de cuvinte precum “planuri”, “așteaptă”, “o sa”, “anticipează”, “crede”, “intenționează”, “proiecte”, sau alte cuvinte de sens similar. Toate declarațiile care abordează așteptările sau previziunile despre viitor, inclusiv declarațiile despre creșterea, dezvoltarea produselor și obiectivele de sustenabilitate ale lui Corteva, sunt declarații anticipative.Declarațiile anticipative se bazează pe anumite ipoteze și așteptări ale evenimentelor viitoare care pot să nu fie  exacte sau realizate. Declarațiile anticipative implică, de asemenea, riscuri și incertitudini, multe dintre acestea depășind controlul companiei Corteva. Deși lista factorilor prezentată mai jos este considerată reprezentativă, nu ar trebui să se considere că o astfel de listă este o declarație completă a tuturor riscurilor și incertitudinilor potențiale. Factorii care nu sunt mentionati pot prezenta obstacole suplimentare semnificative în calea realizării declarațiilor anticipative. Consecințele diferențelor semnificative de rezultate în comparație cu cele anticipate în declarațiile anticipative ar putea include, printre altele, perturbarea activității, probleme operaționale, pierderi financiare, Răspunderea juridică față de terți și riscuri similare, dintre care oricare ar putea avea un efect negativ semnificativ asupra activității Corteva, asupra rezultatelor operațiunilor și asupra situației financiare. Unii dintre factorii importanți care ar putea determina ca rezultatele efective ale Corteva să difere semnificativ de cele preconizate în orice astfel de declarații anticipative includ: (i) incapacitatea de a obține sau de a menține aprobările de reglementare necesare pentru unele dintre produsele Corteva; (ii) incapacitatea de a dezvolta și comercializa cu succes produsele Corteva aflate in dezvoltare; (iii) efectul gradului de înțelegere și acceptare publică sau al acceptării publice percepute a biotehnologiei Corteva și a altor produse agricole; (iv) efectul schimbărilor în politicile agricole și conexe ale guvernelor și organizațiilor internaționale; (v) Efectul concurenței și al consolidării în sectorul in care actioneaza si Corteva; (vi) efectul concurenței din partea producătorilor de produse generice; (vii) costurile respectării cerințelor de reglementare în evoluție și efectul încălcărilor efective sau presupuse ale legislației de mediu sau ale cerințelor de autorizare; (viii) efectul schimbărilor climatice și factorii sezonieri și meteorologici imprevizibili; (ix) riscurile legate de piețele petrolului și ale produselor de bază; (x) înființarea de către concurenti a unei platforme intermediare de distribuție a produselor Corteva; (xi) impactul dependenței Corteva de terți în ceea ce privește anumite materii prime sau licențe și comercializare;; (xii) efectul spionajului industrial și al altor perturbări ale lanțului de aprovizionare, ale tehnologiei informației sau ale sistemelor de rețea ale Corteva; (xiii) efectul volatilității costurilor de producție ale Corteva; (xiv) incapacitatea de a realiza beneficiile anticipate ale reorganizărilor interne luate de DowDuPont în legătură cu spin-off-ul Corteva și alte inițiative de economisire a costurilor; (xv) incapacitatea de a mobiliza capital prin piețele de capital sau împrumuturi pe termen scurt în condiții acceptabile pentru Corteva; (xvi) incapacitatea clienților Corteva de a-și plăti datoriile către Corteva, inclusiv programele de finanțare a clienților; (xvii) creșterea pensiilor și a altor obligații de finanțare a planurilor de beneficii postangajare; (xviii) Riscuri legate de obligațiile de despăgubire ale moștenirii E. I. du Pont de Nemours și datoriile societății în legătură cu separarea Corteva; (xix) efectul respectării legilor și cerințelor și al hotărârilor nefavorabile privind litigiile; (xx) riscuri legate de operațiunile globale ale Corteva; (xxi) incapacitatea de a gestiona în mod eficient achizițiile, cesionările, alianțele și alte acțiuni cu efect asupra  portofoliului; (xxii) riscurile legate de COVID-19; (xxiii) riscurile legate de acționarii activiști; (xxiv) neaplicarea drepturilor de proprietate intelectuală ale Corteva sau apărarea împotriva revendicărilor de proprietate intelectuală susținute de alții; (xxv) efectul produselor contrafăcute; (xxvi) dependența Corteva de acordurile de licență încrucișată a proprietății intelectuale; și (xxvii) alte riscuri legate de separarea de DowDuPont. În plus, pot exista alte riscuri și incertitudini pe care Corteva nu le poate identifica în prezent sau pe care Corteva nu se așteaptă în prezent să le aibă un impact semnificativ asupra activității sale. În cazul în care, în orice declarație anticipativă, se exprimă o așteptare sau o credință cu privire la rezultatele sau evenimentele viitoare, această așteptare sau credință se bazează pe planurile și așteptările actuale ale conducerii Corteva și se exprimă cu bună credință și se consideră că au o bază rezonabilă; dar nu poate exista nici o asigurare că așteptările sau credința va rezulta sau fi realizat sau realizat. Corteva declină și nu își asumă nicio obligație de a actualiza sau revizui orice declarație anticipată, cu excepția cazurilor prevăzute de legislația aplicabilă. O discuție detaliată a unora dintre riscurile și incertitudinile semnificative care pot determina rezultate și evenimente să difere semnificativ de astfel de declarații anticipative sau alte estimări este inclusă în secțiunea „factori de risc” a raportului anual al Corteva privind formularul 10-K, astfel cum a fost modificat prin rapoartele trimestriale ulterioare pe formularele 10-Q și rapoartele curente pe formularul 8-K.

Regulamentul G (Măsuri financiare Non-GAAP)

Această situație a câștigurilor include informații care nu se conformează cu U.S. GAAP și sunt considerate măsuri non-GAAP. Aceste măsuri includ cresteri organice (inclusiv în funcție de segment și regiune), EBITDA operațional, EBITDA operațional preliminar, marja EBITDA operațional, marja EBITDA preliminar operațional, câștiguri operaționale pe acțiune, câștiguri operaționale preliminare pe acțiune, rata impozitului de bază și rata preliminara a impozitului de bază.  Conducerea folosește aceste măsuri intern pentru planificare și prognoză, inclusiv alocarea resurselor și evaluarea compensării stimulentelor. Conducerea crede că aceste măsuri non-GAAP reflectă cel mai bine performanța continuă a Companiei în perioadele prezentate și oferă informații mai relevante și mai utile pentru investitori, deoarece oferă o înțelegere a rezultatelor operaționale continue ale Companiei și o comparație mai utilă a rezultatelor de la an la an. Aceste măsuri non-GAAP completează dezvăluirile U.S. GAAP ale Companiei și nu trebuie privite ca o alternativă la măsurile U.S. GAAP de performanță.  Mai mult, este posibil ca astfel de măsuri non-GAAP să nu fie conforme cu măsurile similare furnizate sau folosite de alte companii. Reconcilierile pentru aceste măsuri non-GAAP cu U.S. GAAP sunt furnizate în Informațiile Financiare Selectate și Măsurile Non-GAAP (Selected Financial Information and Non-GAAP Measures) începând cu pagina A5 a Anexelor cu Situațiile Financiare.Corteva nu poate să își reconcilieze măsurile sale financiare non-GAAP orientate spre viitor cu cele mai comparabile măsuri financiare ale GAAP din SUA, deoarece nu este în măsură să prevadă elemente care nu se află sub controlul companiei, cum ar fi elemente semnificative, fără efort nerezonabil. Pentru elementele semnificative raportate în perioadele prezentate, consultați pagina A-10 a Anexelor cu situații financiare. Începănd cu 1 ianuarie 2020, compania prezintă o cheltuială accelerată de amortizare a redevențelor plătite în avans ca element semnificativ. Amortizarea accelerată a redevențelor plătite în avans reprezintă o cheltuială non-cash asociată cu recunoașterea plăților în avans efectuate către Monsanto în legătură cu licența neexclusivă a Companiei în Statele Unite și Canada pentru caracteristicile de toleranță ale erbicidului Monsanto Genuity® Roundup Ready 2 Yield® Roundup Ready 2 Xtend® În perioada de dezvoltare intensă de cinci ani a Enlist E3™, se așteaptă ca Corteva să reducă semnificativ volumul produselor cu caracteristici de toleranță la erbicidelor Roundup Ready 2 Yield® și Roundup Ready 2 Xtend® începând cu 2021, cu o utilizare minimă așteptată a platformei de caracteristici după finalizarea dezvoltării intense.

Adițional, la 1 februarie 2021, Corteva a aprobat acțiuni de restructurare, menite să dimensioneze și să optimizeze amprenta și structura organizațională în funcție de nevoile de business din fiecare regiune, cu accent pe stimularea îmbunătățirii continue a costurilor și productivității. Se preconizează că acțiunile de restructurare vor fi finalizate în mod substantial în 2021. Vânzările organice sunt definite ca preț și volum și exclude impactul monedei și al portofoliului. EBITDA operational este definit ca venituri (și anume, venituri din continuarea operațiunilor înainte de impozitul pe venit) înainte de dobânzi, depreciere, amortizare, beneficia neoperaționale, câștiguri nete, pierderi nete și valutare, și câștigul sau pierderea netă nerealizată din activitatea mark-to-market pentru anumite instrumente derivate în valută care nu se califică pentru contabilitatea de acoperire împotriva riscurilor, excluzând impactul elementelor semnificative (inclusiv cheltuielile de depreciere a fondului commercial). Beneficiile neoperaționale nete constau în credite de pensii neoperaționale și alte beneficii postangajare (OPEB), ajustări de despăgubire fiscală, costuri de mediu și costuri juridice asociate cu întreprinderile și siturile istorice DuPont. Ajustările de compensare fiscală se referă la modificările soldurilor de despagubire, ca urmare a aplicării termenilor Acordului privind aspectele fiscale, dintre Corteva și Dow și/sau DuPont, care sunt înregistrate de companie ca venituri sau cheltuieli înainte de impozitare.

Veniturile operaționale pe acțiune sunt definite ca „venituri pe acțiune comună din operațiuni continue, excluzând impactul post-fiscal al elementelor    semnificative (inclusiv cheltuieli de depreciere a fondului comercial), impactul fiscal ulterior al beneficiilor neoperaționale, net; Și impactul după impozitare al cheltuielilor asociate imobilizărilor necorporale existente la separarea de DowDuPont, precum și impactul după impozitare al câștigului net nerealizat sau al pierderii din activitatea de evaluare a pieței pentru anumite instrumente derivate în valută care nu se califică pentru contabilitatea de acoperire împotriva riscurilor.

Deși amortizarea activelor necorporale ale companiei este exclusă din aceste măsuri non-GAAP, conducerea consideră că este important că este important ca investitorii să înțeleagă că aceste active necorporale contribuie la generarea de venituri. Amortizarea activelor care se referă la achiziții anterioare se va repeta în perioadele viitoare până când activele necorporale respective vor fi amortizate integral. Orice achiziții viitoare pot conduce la amortizarea imobilizărilor necorporale suplimentare. Câștigul sau pierderea nerealizată netă din activitatea de evaluare a pieței pentru anumite instrumente derivate în valută care nu se califică pentru contabilitatea de acoperire reprezintă câștigul (pierderea) net(ă) fără numerar din modificările valorii juste a anumitor contracte derivate în valută nedesemnate. La decontare, care are loc în același an calendaristic de execuție a contractului câștigul (pierderea) net(ă) din modificările valorii juste a contractelor derivate în valută necalificate se raportează în măsuri financiare relevante non-GAAP; permițând rezultate trimestriale pentru a reflecta efectele economice ale contractelor de instrumente financiare derivate în valută, fără marcajul nerealizat rezultat la volatilitatea valorii juste. Rata impozitului de bază este definite ca rată efectivă de impozitare, excluzând impactul câștigurilor (pierderilor) nete, al beneficiilor neoperaționale, nete, al amortizării activelor necorporale, începând cu separarea de Dow DuPont, și al elementelor semnificative (inclusiv cheltuieli de depreciere a fondului comercial).

® TM Corteva Agriscience și companiile afiliate

Media Contact
Kasey Anderson
+1 317-337-4478
kasey.anderson@corteva.com
Investor Contact
Jeff Rudolph
+1 302-485-3704
jeff.rudolph@corteva.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *