BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Coșmarul continuă: cozi nesfârșite la spitale și frigidere prea pline de morți

Dacă anul trecut Italia era în iad, acum pășim pe urmele lor. La ATI zi de zi numărul bolnavilor crește și camerele sunt atât de pline că nici medicii nu mai au pe unde merge. Spitalele nu mai au capacitatea de a primi noi pacienți, aproape în totalitate este destinat bolnavilor de coronavirus. În fața Spitalul Universitar s-au format cozi de ambulanțe pe trei rânduri, ca statul la pâine pe vremea lui Ceaușescu, iar pacienții, indiferent că vin cu probleme legate de COVID-19 sau de altă natură, plâng pentru atenția personalului medical, însă acesta e cu mult depășit de situație.

Ambulanțele, unele chiar cu mai mult de un singur bolnav în interior, așteaptă la nesfârșit în fața Spitalului Universitar din București pentru a fi primiți.
Sursa: digi24

Întrebarea e ce te faci cu acei oameni care au venit pentru alte probleme medicale decât covidul? Pentru că în final și ei stau la aceiași coadă. Minutele se transformă în ore. Cum este de așteptat, unii își pierd răbdarea, se pierd cu firea și încearcă forțat să intre în spital, ca să fie opriți de pază. Uneori se ajunge chiar să se cheme și poliția.

Spitalelsunt arhipline din cauza numărului exagerat de cazuri dCOVID-19. Un angajat al IGSU a relatat la Digi24 că a așteptat 6 orîn fața unui spital din București până când pacientul său a fost preluat.

Șeful DSU, Raed Arafat, chiar vorbea despre cât de dificil se realizează transportul pacienților de la un spital la altul. Astfel fiind situația, un autocar a fost transformat în salvare, pentru a transporta zece bolnavi deodată.

Când bolnavii sunt întrebați de cadrul medical dacă au făcut vaccinul, aproape toți răspund negativ și ajung foarte rapid în stare gravă.

Morga spitalului Universitar din București este plină până la refuz, iar cererea de coșciuge a crescut chiar și cu 50% mai mult decât anul trecut. Corpurile celor decedați din cauza COVID nu mai au unde să fie lăsați.

Pe de alta parte, unele state au ales alte metode pentru a restrânge răspândirea de covid: angajaţii publici din oraşul New York au fost obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului până la sfârşitul săptămânii viitoare, atlfel vor fi trimişi în concediu fără plată, a spus miercuri Bill de Blasio, primarul oraşului cu cel mai mare număr de locuitori din SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *