BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Criza economică pregonizată pentru 2021, dacă nu, sigur RECESIUNE

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a anunțat că pandemia de COVID 19 ar putea avea cosecințe economice grave, printre care și producerea unei recesiuni mult grave decât cea despre care se vorbea inițial.  Profesioniștii din domeniu pregonizează că între finelel lui 2019 și ale lui 2021, economia mondială  ar scădea cu   7.000 de miliarde de dolari, adică echivalentul PIB-ului Germaniei și Franței la un loc.

“Mai puțin consum, mai puține investiții și mai puține locuri de muncă”, rezumă economista șefă a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică ceea ce se întâmplă la nivel mondial.

Cu toate acestea, unii experți vorbesc  și despre un peisaj mai optimist, poate doar  4.000 de miliarde de dolari. Unii ar miza chiar și pentru o pierdere de   11.000 de miliarde de dolari.

Produsul Intern Brut, care măsoară din punct de vedere economic producția unei țări, ar putea înregistra o  reducere de     4,5% în 2020, ne atenționează  economiștii.

  • China s-ar putea să fie singurul stat cu o creștere economică

Printre cele mai rău lovite țări se numără Italia, care a înregistrat o pierdere de  10,5%  a  Produsului Intern Brut.

India e pe butuci și ea, cu  5 milioane de persoane contaminate, iar PIB ul se va reduce cu 10,2%.

SUA ar putea ieși însă cu o scădere a    Produsului Intern Brut de numai 3,8% în 2020.

CHina ar putea avea o creștere economică de 1,8%, fiind singurul stat pregonizat cu o creștere economică.

Pentru 2021, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică are previziuni foarte sumbre, crescând scăderea PIB-ului cu 5%, față de aproximativ 5,2% cât se vorbea la începutul lui 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *