BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

57 de cazuri inexplicabile de COVID-19. Cum s-au îmbolnăvit?

În urmă cu ceva timp, autorităţile de la Buenos Aires încearcă să afle cum mai multe persoane au reușit să se infecteze cu noul coronavirus, deși toți fuseseră înainte depistați negativ.

Vorbim despre 57 de marinari care s-au infectat cu COVID 19 în cadrul unui voiaj de 35 de zile pe mare.

Problema care se pune aici este: cum au reușit să se infecteze toți acești marinari, când, tocmai înainte de plecare, toți fuseseră depistați negativ.

Marinarii se aflau pe vasul de pescuit Etchizen Maru, care s-a întors în port după ce se aflase că unii dintre ei prezentau simptome specifice COVID-19.

Oficialii provinciei Tierra del Fuego au transmis oficial că 57 de marinari dintre cei 61 au fost testaţi pozitiv de COVID 19, după ce au luat un al doilea set de teste.

Acum trebuie să suporte alte 14 zile de carantină forțată într-un hotel din Ushuai, cu toate că înainte fuseseră supuși acelorași teste și nu se descoperise nimic neobișnuit.

Comitetul pentru operaţiuni de urgenţă al provinciei au mai menționat că 2 dintre totalul marinarilor de pe vas au ieșit negativ la al doilea set de teste, același rezultat ca cel precedent realizat înainte de voiaj.

Alejandra Alfaro, directorul serviciilor de Sănătate din Tierra del Fuego a spus:

„Este dificil să stabilim modul în care acest echipaj a fost contaminat, ştiind că, timp de 35 de zile, nu a avut niciun contact cu uscatul şi că alimentarea s-a făcut la ieşirea din portul Ushuaia”, a declarat ea.

O echipă de specialişti încearcă să analizeze „cronologia simptomelor în rândul echipajului pentru a stabili cronologia contaminărilor”.

Totodată. şeful serviciului de boli infecţioase de la Spitalul regional Ushuaia, Leandro Ballatore, este contrariat.

Acesta a evidențiat că este un „caz care scapă oricăror descrieri din publicaţiile de specialitate, pentru că o perioadă de incubaţie atât de lungă nu a fost descrisă nicăieri”.

„Încă nu putem explica cum au apărut simptomele. Este ceva frapant, dar am stabilit cinci ipoteze pe care trebuie să le terminăm de evaluat înainte de a stabili ce s-a întâmplat”, a transmis el.

Argentina a depăşit duminică 100.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar numărul morţilor a ajuns la 1.859.

Cei mai mulți bolnavi de COVID 19 sunt în Buenos Aires, capitala Argentinei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *